Silkeborg bliver vært for verdensmesterskaberne i curling for kvinder i 2019

Silkeborg bliver vært for verdensmesterskaberne i curling for kvinder i 2019

Verdens bedste kvindelige curlinghold samles fra 16. til 24. marts 2019 i Silkeborg Sportscenter for at afgøre verdensmesterskabet i den underholdende vintersport. Det blev offentliggjort på et pressemøde i Silkeborg i dag.

”Vi glæder os til at lægge rammer til en stor, international sportsbegivenhed, og jeg er stolt over, at Silkeborg bliver vært for verdensmesterskabet i curling for kvinder”, siger borgmester Steen Vindum, Silkeborg Kommune.

Danmark har de seneste 20 år har haft flere internationale topresultater. I den netop overståede OL kvalifikationsturnering i Tjekkiet blev de danske kvinder nr 2 og kan dermed se frem til at spille med om de olympiske medaljer i Sydkorea om ca en måned. Ved OL i 1998 vandt de danske curling-kvinder den første (og hidtil eneste) danske medalje nogensinde ved et vinter-OL. Siden da er det blevet til otte EM- og fem VM-medaljer til det danske kvindelandshold med sølvmedaljen i 2007 i Japan som foreløbigt bedste resultat.

Vi har tradition for vellykkede mesterskaber afviklet på dansk jord. Derfor glæder vi os over igen at kunne invitere curlingverdenen til Danmark, når Silkeborg i marts 2019 lægger is til VM for kvinder. Tidligere har vi afviklet både et VM for kvinder i 2011 og EM for både mænd og kvinder 2015 i Esbjerg. De gode erfaringer tager vi med os og bygger videre på sammen med Silkeborg og Dansk Curling Forbund,” siger direktør i Sport Event Denmark, Lars Lundov.

I Dansk Curling Forbund er formand Henrik Christoffersen også begejstret.

Det er dejligt at kunne afsløre, at Danmark endnu en gang skal være vært for VM curling for kvinder. Gennem årtier har danske curlingspillere været med på højeste eliteniveau internationalt og vi glæder os til at kunne præsentere flotte resultater, på hjemmebane i Silkeborg i 2019. Vi vil gerne takke WCF for muligheden for at afvikle VM i Danmark, og jeg vil gerne takke Sport Event Denmark og Silkeborg Kommune for indsatsen for at gøre dette til en realitet”, siger Henrik Christoffersen.

Præsidenten fra det internationale curlingforbund WCF tilføjer:

I am happy to announce that our World Women’s Curling Championship 2019 will be held in Silkeborg, Denmark. I am in no doubt that the local organising committee together with the Danish Curling Association will host a  first class event. This is a new city for a World Curling Federation championship and I very much look forward to March 2019 for our flagship international women’s curling event and welcoming the curling world to Denmark once again.

Du kan hente pressemeddelelsen her: PRESSEMEDDELELSE

 

Share