Nyt fra Turnerings- og Eliteudvalg

Nyt om EM-kval, Free Guard Zone og Elite-krav.

Der spilles som bekendt EM-kval for herrer dette efterår. Der spilles om retten til at repræsentere Danmark ved EM i Tallinn til november. Her er herrerne i B-rækken og damerne i A-rækken. Hos damerne er Team Dupont allerede kvalificeret som Danmarksmestre 2017/18. Hos herrerne spilles der om det, da de hold fra DM 17/18 der opfyldte DCuF’s krav ikke længere er aktive. Oprindeligt var der kun afsat weekenden i uge 37 til EM-kval, men der er opstået en mulighed for også at spille i uge 38, hvilket er blevet valgt. Alternativet var hverdagskampe. Der spilles i hhv. Hvidovre og Tårnby. Der er tre hold tilmeldt anført af Ulrik Damm (TCC), Daniel Poulsen (HCC/GCC) og Mikkel Krause (HCC). Programmet kan ses her.

I denne sæson er der indført Free Guard Zone på 5 sten. Der må altså først fjernes guarder på den 6. sten i en ende. Denne regel gælder fra og med sæson 2018/19 hos DCuF.

De krav til hold der vil kvalificere sig til EM og VM for herrer/damer der blev indført i 2014 gælder stadig. De er dog blevet omformuleret lidt for at undgå forskellige fortolkninger. De kan ses her.

 

Share