Nyt elitesetup i DCuF

Ved DCuF’s Generalforsamling 19. maj 2019 blev et nyt elitesetup vedtaget. Det betyder blandt andet etablering af et elitetræningscenter med tilknyttede trænere. Placeringen af elitetræningscenteret bliver i Københavnsområdet, men ikke nødvendigvis kun på en enkelt adresse. Alle 3 curlinghaller i København er i spil til at være en del af centeret.

Trænerne udgør desuden en sportslig ledelse, der vil have beføjelser til at sætte krav til spillere/hold samt tage sportslige beslutninger når det er nødvendigt.

For at være med i det nye elitetræningscenter kræver det betaling af et elitekontingent. På sigt kan kun spillere der er en del af elitetræningscenteret repræsentere Danmark ved EM/VM for herrer, damer, juniorer og Mixed Doubles.

Vi står foran en implementeringsfase, og tidslinjen er på nuværende tidspunkt ikke kendt. Vi kommer med mere information så hurtigt som muligt.

Forslaget der blev stemt igennem på generalforsamlingen kan ses nedenfor.

vh Eliteudvalget

Forslag: Det foreslås fra DCuF’s bestyrelse, at der oprettes et nyt elitesetup som indeholder:

• Etablering af elitetræningscenter (et eller flere steder i københavnsområdet) med betaling for deltagelse (herefter kaldt elitedeltagere). Der afholdes optagelsesprøver for nye deltagere.

• Det kræves at man er elitedeltager for at kunne repræsentere Danmark ved internationale mesterskaber

• Der etableres en træneruddannelse

• Der nedsættes/ansættes en sportslig ledelse bestående af flere personer, som skal være uafhængig af DCuF’s bestyrelse. Forhåbentligt er der en række trænere heri.

• Den sportslige ledelse tildeles en række beføjelser, herunder:
– Sætte individuelle krav til elitedeltageres træning i forhold til den enkelte spillers job, uddannelse etc. – både for træning på is og fysisk træning
– Sætte krav til sæson- og turneringsplanlægning for elitedeltagere, samt sportslige krav til elitedeltagere og hold
– Have mulighed for at sanktionere spillerne, der ikke forsøger at leve op til de aftalte krav
– Foretage økonomiske prioriteringer for elitepuljen, såsom vælge hvilke mesterskaber og turneringer der kan opnås støtte til, for at prioritere de turneringer/discipliner, der giver størst muligt sportsligt udbytte og resultatpotentiale
– Foretage ændringer (i fx spilrækkefølge) under mesterskaber og turneringer, der er støttet fra elitepuljen
– Der afholdes en kvalifikationsturnering til internationale mesterskaber, såfremt der er hold nok (i den pågældende disciplin) som ønsker dette. Disse hold kan udelukkende bestå af elitedeltagere. Såfremt der ikke er hold nok til en kvalifikation må den sportslige ledelse sammensætte et hold ud fra de spillere, som ønsker at stille op.

Share