Nyt om kvalifikation til EM (herrer), WQE (Mixed Doubles) og Junior-B-VM

Europamesterskaberne afholdes i år på den anden side af Sundet, i Helsingborg. Der er et nyoprettet World Qualification Event for Mixed Doubles, men stedet er ukendt. Junior-B-VM er endnu en gang i Lohja, Finland.

EM (herrer): Danmarksmestrene fra Team Rasmus Stjerne har meddelt at de ikke deltager ved EM 2019. Retningslinjerne fra sæsonindbydelsen 2018/19 siger at eliteudvalget dermed kan udtage et hold. De seneste par sæsoner er det dog sket ved at afholde en EM-kval i starten af sæsonen. Den praksis følges også denne sæson. EM-kval forventes afholdt i uge 40 og 41. Krav til deltagende hold er de samme som sidste sæson, bl. a. med krav om deltagelse i turnering på World Curling Tour i kalenderår 2019, selvfølgelig inden EM.

Mixed Doubles: VM er blevet skåret ned til 20 hold. Top 16 fra sidste VM er kvalificeret. Resterende nationer, inklusiv Danmark, skal deltage ved det nyoprettede World Qualification Event. Hvor dette afholdes vides endnu ikke, men det er 30. november – 7. december. Dansk kvalifikationsturnering forventes afholdt i uge 39 og 42.

Juniorer: Kvalifikation til junior-B-VM forventes afholdt i uge 38 og 45.

For både Mixed Doubles og juniorer gælder at hvis der opnås kvalifikation til A-VM har samme hold retten til at deltage der. Andre krav pga. den nye, kommende elitestruktur kan dog gælde. For herrer og damer afholdes der VM-kval inden et evt. World Qualification Event eller VM.

Alle uge-nr. er med forbehold for ændringer, især da arrangerende klubber endnu ikke er fastlagt.

vh
Eliteudvalget

Share