Optimistisk Team Krause efter Baden Masters

Optimistisk Team Krause efter Baden Masters

I den forgangne weekend var der dansk deltagelse ved den internationale turnering Baden Masters i Schweiz. Team Krause var blandt de 13 deltagende hold, og selvom Mikkel Krause, Mads Nørgaard, Henrik Holtermann og Tobias Engelhardt havde håbet på et par sejre mere, så var World Curling Tour-deltagelsen en god start på en uforudsigelig sæson.

– Det var fantastisk at være endelig at være tilbage på is og spille turnering efter den lange coronapause. Vi har længtes hele sommeren efter at komme tilbage og gøre det, vi holder af. Nu er sæsonen rigtigt igang igen og vi glæder os til at spille de vigtige turneringer endnu engang, lyder det fra Mikkel Krause.

Turneringen i Schweiz havde egentlig plads til langt flere hold, men den særlige situation omkring corona og rejserestriktioner betød, at deltagerantallet var begrænset, og det danske team kom til at stå overfor nogle rigtig stærke modstandere i det indledende gruppespil – deriblandt turneringens senere vinder – og forsvarende OL-sølvvinder Niklas Edin fra Sverige. Team Krause noterede sig for to sejre – blandt andet i den afsluttende kamp, hvor danskerne vandt 7-5 over tyske Team Muskatewitz – efter at have været nede med 5-0 efter femte ende.

– Vi vidste godt, at det ville blive svært at vinde en turnering med så stærkt et felt, så vi fokuserede meget på at vi selv spillede noget god curling. Vi havde håbet på lidt mere end to sejre, men man må også bare respektere, når man møder et hold, der er bedre på dagen, lyder det fra Team Krause, der ikke desto mindre tog en masse positive ting med hjem.

– Vi rejser hjem med en god fornemmelse. Mest af alt fordi vi sluttede turneringen af med en sejr, men også fordi vi i mange af kampene spillede noget rigtig god curling. Vi fik bevist, at man aldrig skal give op i en kamp, også selvom man er bagud 0-5 med kun 3 ender tilbage. Vi blev helt klart opmærksomme på nogle ting, vi skal hjem og arbejde på, samt hvilke ting, vi skal forbedre, forklarer Mikkel Krause, der dog gerne holder detaljerne internt på holdet for at have et par jokere i ærmet, når der igen er turneringscurling på programmet.

Hvornår det bliver er svært at vide sig sikker på. For coronasituationen betyder, at der hele tiden flyttes rundt i turneringsprogrammet, mens en række turneringer helt bliver aflyst.

– Vi er meget spændte på den kommende sæson. Vi glæder os altid til at komme igang igen. Nu er EM jo desværre lige blevet aflyst, men heldigvis har vores gode placering til EM i 2019 gjort, at Danmark er kvalificeret til VM i denne sæson. VM er jo vigtigere end normalt, da kvalifikationen til OL pludselig kun skal afgøres over et VM, siger Krause og fortsætter:

– Så vores målsætning for VM er klar. Vi skal spille for Danmark, og vi skal gå benhårdt efter en top 6-placering, hvilket vil kvalificere Danmark til OL.

Vejen frem mod VM er uforudsigelig, fordi der er store spørgsmålstegn ved næsten alle de turneringer, der kunne være fornuftige at deltage i.

– Vi ved ikke på nuværende tidspunkt, hvilke turneringer der bliver aflyst, og hvilke der bliver gennemført. Men vi ved med sikkerhed, at vi spiller Gentofte Cup om lidt over en uge. Hvad der ellers bliver gennemført i denne sæson, det må tiden jo vise, slutter Mikkel Krause.

Gentofte Cup spilles i weekenden 12.-13. september.

Share