Tre på stribe til Grønbech

Tre på stribe til Grønbech

Det blev til det tredje danske mesterskab i træk til Tårnby Curling Clubs Christine og Martin Uhd Grønbech, da der i denne weekend blev afholdt DM i Mixed Double i Esbjerg. I finalen vandt de forsvarende mestre over Signe Schack og Henrik Holtermann fra Hvidovre efter en lang og meget jævnbyrdig kamp.

I weekendens indledende kampe stod det relativt hurtigt klar, at Grønbech og Schack/Holtermann lignede stærke kandidater til finalepladserne, men Mona Jensen/Jacob Hjort fra Hvidovre og Team Holm fra den arrangerende klub Esbjerg, holdt sig ikke tilbage og skabte gerne lidt ekstra panderynker hos favoritholdene undervejs.

Søndagens finaledag blev dog med Jensen/Hjort mod Holm i kampen om tredjepladsen, og efter et par tætte første ender, slap kræfterne op hos hjemmeholdet, der måtte overgive sig til de storkøbenhavnske gæster, der dermed tog bronzemedaljerne med en sikker 8-1-sejr.

I finalen blev der i allerhøjeste grad gjort brug af, at DM bliver spillet uden tidsbegrænsning. I den indledende kamp vandt Grønbech, men efter en helt tæt duel, hvor det stod 7-7 inden sidste ende. Og det blev næsten ligeså tæt i finalen, hvor den ene ende efter den anden bød på masser af sten i huset, masser af panderynker, masser af grundig tænkning – og masser af spænding.

Halvvejs havde Schack/Holtermann en lille føring, men efter 6. ende var det helt lige 4-4. I 7. ende snuppede Grønbech to mere, og så var der pres på Schack/Holtermann inden 8. og sidste ende, hvor det til lejligheden sammensatte hold var presset til at gå efter mindst en 2’er. Muligheden var i spil helt frem til de allersidste sten, men Grønbech havde sørget for et hus, der var fyldt til bristepunktet med både røde og gule sten, og derfor var det nødvendigt, at allersidste sten var som sendt fra himlen, hvis kampen skulle ud i en ekstraende.

Det lykkedes da heller ikke, og derfor kan Christine og Martin Uhd Grønbech nu kalde sig danmarksmestre for tredje gang i træk efter en velorganiseret og fornemt udført DM-weekend i Esbjerg.

Share