Sådan kommer Danmark til OL

Sådan kommer Danmark til OL

Når Beijing byder velkommen til de 24. olympiske vinterlege i februar 2022, bliver det forhåbentlig med dansk deltagelse på curling-isen. Kvalifikationen til OL er imidlertid påvirket af de mange aflysninger, der har ramt på grund af corona-pandemien, og det betyder, at VM i curling i foråret 2021 bliver den første store mulighed for at køre sig i stilling til OL-billetter.

– Dansk Curling Forbund har muligheden for at kvalificere dame- og herrelandsholdene til OL 2022 på to forskellige måder. En placering blandt de seks bedste ved VM i 2021 er den ene vej, mens en placering i top 3 eller 4 ved OL-kvalifikationsturneringen er den anden, fortæller Martin Uhd Grønbech, formand for Eliteudvalget i Dansk Curling Forbund.

I princippet skal der mindst en tredjeplads til ved OL-kvalifikationen, men da Kina som værtsnation er automatisk kvalificeret til OL, kan deres placering ved VM udløse en ekstra billet til det land, der slutter som nr. 4 i OL-kvalen.

Danmark, der er på tiendepladsen på både herrernes og damernes verdensranglister, opnåede  flotte resultater ved seneste VM og er sikret deltagelse ved VM 2021 i marts/april for både herrer og damer. Og det bliver altså første mulighed for at sikre dansk OL-deltagelse.

– Det er vigtigt i den sammenhæng at understrege, at de danske præstationer ved VM kan udløse en OL-billet til Danmark. Det er altså ikke det specifikke hold, der kan være sikker på at komme til OL, for i sidste ende er det DIF, der som olympisk komité udtager hold til OL – og som principielt også afgør, om der i det hele taget skal udtages et hold. Deres beslutning sker naturligvis i samarbejde med Dansk Curling Forbund, men efter VM er der næsten et år til OL. Derfor er en topplacering ved VM altså ikke ensbetydende med, at det er det samme hold, der kommer til at repræsentere Danmark ved OL, selvom man naturligvis vil stå stærkt i feltet af kandidater, siger Martin Uhd Grønbech.

Dansk Curling Forbund og Danmarks Idræts Forbund er i løbende dialog om kriterierne for udtagelse, og disse vil blive udarbejdet i løbet af 2021.

Share