Korea besejret ved VM

Korea besejret ved VM

Danmark har for alvor fundet fodfæste på den canadiske is, efter at det sent søndag aften blev til endnu en sejr ved herrernes VM. Modstanderen var Korea, der tidligere har voldt danskerne store problemer, og det blev også en kamp, hvor neglebidningen var i top, hvis man fulgte med via det internationale curlingforbunds opdateringer.

Koreanerne syntes at have det svært hele vejen igennem, men deres skipper reddede dem gang på gang, så det først var i de sidste ender, at Danmark fik sat trumf på. Koreanerne vandt spillet om at have sidste sten i første ende, og efter en blank første ende holdt Danmark koreanerne nede på en enkelt sten i anden. Herefter var det Danmark, der blankede for at måtte nøjes med en enkelt i fjerde ende. Koreanerne havde held med at få to point ud af femte ende, så der var lidt pres på Danmark, da kampen var halvvejs. 

I sjette ende måtte Danmark igen nøjes med en enkelt, og da Korea lykkedes med at blanke syvende ende, var det som om, at tingene begyndte at spidse lidt til.

Den tætte afslutning i åbningskampen mod Norge – og evnen til stædigt at kæmpe sig tilbage i kampen, som også blev vist i nederlaget mod Canada, gav pote, og Danmark stjal en enkelt sten i ottende ende og fik udlignet til 3-3. 

Niende ende sluttede også blankt, og da Mikkel Krause satte sin sidste og kampens næstsidste sten i tiende ende, var der kun tilbage at krydse fingre for, at den koreanske skipper ikke fandt endnu et mirakel frem fra skabet. Heldigvis missede han chancen for at lægge sig tættest på midten, og dermed kunne Danmark hapse endnu et point – og endda et afgørende et af slagsen til slutresultatet 4-3 til Danmark.

Efter nederlag til stadig ubesejrede Norge, favoritterne fra Skotland og mesterskabskandidaterne fra Canada, er Danmark kommet på sporet med en storsejr over Holland og en velfortjent gevinst mod Korea. 

Mandag venter et møde med Kina, der som ventet har tabt til USA, Skotland og Norge, men som også har tabt til Italien og RCF. Den kamp spilles kl. 17 og bliver desværre ikke vist på TV eller stream. 

Natten til tirsdag står den på rivalopgør mod de svenske stjerner og verdensrangliste-ettere, der er kommet slingrende fra start. Men det hører med til historien, at svenskernes nederlag er faldet mod Norge og Schweiz, mens Edin og hans tropper har besejret USA, Italien og RCF. Kampen mod Sverige vises direkte på Eurosport 2 og burde næsten kræve, at Danmark genindførte at holde fri 3. Påskedag.

Share