To mandags-nederlag

To mandags-nederlag

Efter en stærk søndag med to danske sejre ved VM i Canada, kom Danmark atter ned på jorden med mandagens kampe. Først stod Danmark overfor Kina, der på papiret lignede en modstander, vi havde gode chancer imod. Kineserne ville det dog anderledes og tog en smal 5-4 sejr. Herefter stod Danmark overfor de svenske verdensmestre og ettere på verdensranglisten, og her var der ikke meget at komme efter.

Kampen mod Kina var en tæt og jævnbyrdig omgang, som kineserne lukkede ved at sætte sidste sten i sidste ende som den tætteste og dermed sikre sig en 5-4 sejr. Mod Sverige indkasserede vi to point imod os i første ende, og da svenskerne efterfølgende stjal et enkelt i anden ende, var det i den grad opad bakke fra start.

Mod et svensk hold, der stort set ramte hvad de havde lyst til, var det svært at være i offensiven, og når vi tog de nødvendige sats blev det straffet. Sverige var foran 8-1 efter fem ender, og i sjette ende fortsatte svenskerne med at vise deres verdensklasse, som resulterede i endnu et svensk point. 

Nede med 9-1 efter seks ender var danskerne klar til at takke for kampen – og sætte gang i opladningen til næste opgave, der mod Tyskland kl. 22 tirsdag aften. Tyskland har haft en svær start på VM med nederlag i alle kampe – indtil de mandag pludselig fandt storspillet frem og som de første ved VM besejrede Norge.

Det blev fulgt op af et møde med Skotland i nat, og her viste Tyskland endnu en gang, at de kan spille lige op med nogle af favoritnationerne. Tyskerne var i front hele kampen, men måtte i tiende ende se skotterne snuppe to point, der vendte billedet til skotsk sejr på 9-8.

Danmarks kamp mod Tyskland bliver desværre hverken streamet eller TV-transmitteret. Næste gang der er curling på fjernsynet er onsdag eftermiddag kl. 17, hvor vi møder Japan.

De fleste lande har nu spillet syv kampe og hele syv nationer er noteret for fem sejre – nemlig Norge, Canada, RCF, Schweiz, USA, Sverige og Skotland. Italien har fire sejre på ottendepladsen, mens Danmark, Japan og Korea har to hver. Tyskland, Kina og Holland er alle noteret for en enkelt.

De seks bedste nationer går i slutspillet – og kvalificerer sig desuden direkte til OL. De øvrige nationer kan stadig komme til OL, men det vil kræve en placering blandt de fire bedste i OL-kvalen, der spilles i december.

Share