Herrerne slutter som nr. 11

Herrerne slutter som nr. 11

De danske curlingherrer slutter VM som nr. 11, efter at Round Robin er færdigspillet. Sidstedagen bød på to danske kampe, og begge endte desværre med nederlag.

Første modstander var Italien, og efter en jævnbyrdig indledning på kampen, hvor Italien tog to point i første ende, og Danmark svarede igen med samme antal i anden ende, stjal Danmark et enkelt point i tredje ende. Det sendte Danmark i front – men gav også Italien sidste sten i fjerde ende, og det udnyttede italienerne ved at tage tre point, som Danmark kun modsvarede med et enkelt i femte ende. Dermed var Italien foran 5-4 efter fem ender – og havde tilmed fordel af sidste sten i sjette ende.

Igen havde Italien skarpheden til at få fuldt udbytte af den fordel, og med fire italienske sten i sjette ende var Danmark presset før syvende ende, hvor Italien igen stjal en enkelt og dermed sikrede en sejr på 10-4.

I sidste kamp var Danmark oppe imod det russiske forbunds hold, RCF, der har været turneringens store overraskelse. Og russerne fortsatte med at vise godt spil og bragte sig foran 5-2 efter de første fem ender. Den føring blev udbygget, da RCF stjal et point i sjette ende, og da begge hold nøjedes med et enkelt point på sidstestenen i 7., 8. og 9. ende var der ikke mere at gøre for Danmark, der erkendte nederlaget efter 9. ende, hvor stillingen var 7-4 til Rusland, der tilmed ville have sidste sten i 10. ende.

VM slutter dermed med tre sejre og 10 nederlag for Danmark, der kom til Canada efter en ret speciel optakt, hvor corona-smitte afbrød den danske VM-kvalifikation og fik spillerne til at tænke utraditionelt og lade landstræneren udtage et hold på tværs af de eksisterende teams.

Med relativt kort tid til at lære hinanden at kende, var der mange spørgsmålstegn inden VM, hvor det blev til en blanding af rigtig flotte kampe, kampe hvor vi pressede favoritterne men tabte på de sidste marginaler – og kampe hvor enkelte fejl blev dyre og kostede lidt for store og tidlige nederlag.

Med et udgangspunkt på en tiendeplads på verdensranglisten var den direkte OL-kvalifikation til de øverste seks hold i forvejen en drøm, som virkede urealistisk. Håbet om at slutte lidt bedre end rangliste-placeringen var ambitiøs i et felt, hvor mange nationer er fuldtidsprofessionelle, og hvor alle har satset benhårdt på kvalifikationen til OL.

Det endelige resultat for Danmark blev en 11. plads – og selvom det ikke blev til direkte OL-kvalifikation i denne omgang, så er der stadig en mulighed, når der er OL-kval for de endnu ikke-kvalificerede nationer, senere på året.

De seks lande, der har klaret sig videre til slutspillet (og til OL) er Sverige, RCF, USA, Canada, Skotland og Schweiz.

Næste landsholdsopgave for dansk curling bliver kvindernes VM i Calgary, der begynder den sidste fredag i april.

Share