Energi, glæde, stolthed og sammenhold i fokus

Energi, glæde, stolthed og sammenhold i fokus

Endelig. Efter lang tids venten, aflysninger og udsættelser er der VM for kvinder fra på fredag. Sidste år blev mesterskaberne aflyst i sidste øjeblik, og i år blev de først udsat, siden flyttet fra Schweiz til Canada – inden det langt om længe bliver tid til, at de 14 bedste damelandshold skal på isen fra på fredag. 

– Vi er fem spillere, der bare er rigtig lykkelige for at være der, og vi glæder os til at komme i gang. Den første uge foregår i store træk på hotelværelset med fællestræning over Zoom og curling i TV. Det er meget anderledes fra, hvad vi er vant til, men med et positivt mindset, skal vi nok komme igennem, siger Madeleine Dupont, der er skipper på det danske hold, der desuden består af Denise Dupont, Lina Knudsen, Mathilde Halse og My Larsen.

– Det er rigtigt, at vi er lidt en blanding, men det gør bestemt ikke holdet dårligere. Selvfølgelig er vi ikke sammenrystet som mange af de andre hold, men vi har haft en god optakt med masser af gode træninger, og der er rigtig god stemning blandt alle spillere. Vi gamle kan forhåbentlig tilføre noget erfaring, mens de unge kan komme med noget frisk energi, lyder det fra Madeleine Dupont.

Fredag kl. 22 skal Danmark første gang på isen. Her er det Japan, der er modstander i åbningen af et VM, hvor 14 nationer dyster om guld, sølv, bronze, OL-billetter – og gode resultater. Det sker i Calgary, hvor der normalt er masser af tilskuere, larm og opmærksomhed. I år bliver de eneste tilskuere imidlertid papskilte og kameraer.

– Det bliver bestemt et anderledes VM, og også på en lidt mere trist måde, end vi er vant til. Flere af os har oplevet en del VM’er i Canada, og det er normalt en kæmpe fest fra start til slut. Det kommer vi ikke til at opleve i år, men til gengæld bliver selve konkurrencen mindst ligeså spændende, som den plejer – og måske endnu mere pga. OL-billetterne, der er på spil. Når vi først er på banen, tror jeg, at vi glemmer corona helt, og bare fokuserer på at være det bedst mulige hold, vi kan være, siger Madeleine Dupont.

De seks bedste nationer kvalificerer sig til næste års OL i Beijing, og selvom det er en begivenhed, alle drømmer om, så er fokus et andet sted hos det danske hold.

– Vi har ikke noget resultatmål som sådan. Vi synes ikke, at det giver mening, at gå efter en bestemt placering, for målsætningen vil justeres alt efter vores eget og konkurrenternes niveau. Nogle gange kan man spille sit bedste og stadig tabe alle kampe, og så vil vores mål være nået. Andre gange kan spillet skuffe, men man kan stadig hive sejre hjem. Derfor har vi ikke nogen konkret resultatmålsætning, men derimod en aftale om, at vi kæmper til sidste sten i alle kampe og giver alt, hvad vi har. Så må vi se, hvor langt det rækker.

Danmark er i øjeblikket på tiendepladsen på verdensranglisten, men ranglisten har været låst fast i lang tid, da der ikke har været internationale konkurrencer. Det er også med til at gøre årets verdensmesterskaber uforudsigelige.

– Jeg kunne godt forestille mig, at posen bliver rystet en hel del. Hasselborg fra Sverige har fx lige tabt alle fire kampe i den første Grand Slam sidste uge, så når deres hold kan tabe så meget, kan alt ske. Jeg vil dog stadig mene, at hold som Canada og Schweiz er rigtig godt kørende og derfor et par af favoritterne – udover Sverige, som nok skal komme tilbage. Men nogle af de lavere placerede hold kan absolut overraske, da alle nationer må siges at have lidt mere samme vilkår i år med manglende istid og langt færre turneringer, lyder det fra Madeleine Dupont.

Det danske hold kan glæde sig over, at der er kommet assistance ved trænerbordet, hvor Kenneth Hertsdahl ikke har mulighed for at medvirke denne gang pga. de mange teknikaliteter, der følger med coronarestriktionerne. Canadiske Heather Rodgers, der både er træneruddannet og tidligere topspiller, vil være en del af den danske trup som assisterende træner.

– Vi kender hende indtil videre kun over Zoom, men vi har et vanvittigt godt indtryk af hende allerede. Hun har både spillet på højt plan selv og hun har en træneruddannelse fra Canada. Vi fik kontakt med hende gennem en anden canadier, og indtil videre har det kun været en positiv oplevelse. Vi forventer, at hun kan bidrage rigtig meget taktisk, men også være en friskt pust, som kan tilføre endnu mere positivitet og glæde til holdet. Hun har været uvurderlig ift. at hjælpe med ting til boblen (alt fra kaffemaskiner til madindkøb og et lejet klaver), så hun er bestemt en type, der kan få tingene gjort og være en kæmpe hjælp til teamet, fortæller Madeleine Dupont, der dermed understreger, at fokus er på at være et stærkt team, hvor alle er der for hinanden.

– Det ligger 100% på at holde sammen og bakke hinanden op. Der er ingen, der giver op før sidste sten er spillet, og uanset resultatet, skal vi kunne kigge hinanden i øjnene efter kampen og være stolte af vores indsats. Hvis vi fokuserer på at gøre de rigtige ting, kan vi ikke gøre mere. Det mener vi, er den bedste måde at repræsentere Danmark på, slutter Madeleine Dupont.

Danmarks åbningskamp mod Japan spilles fredag aften kl. 22.

Share