Halse spændt på uforudsigeligt VM

Halse spændt på uforudsigeligt VM

Selvom det er hendes første år som senior, har hun allerede deltaget ved tre gange EM og et OL. Og nu står hun foran sit første VM – endda i Canada.

– Jeg skulle have været med sidste år, og vi nåede også at komme herover, men det hele blev aflyst, inden det begyndte, fortæller Mathilde Halse.

Selvom der stadig er halvandet døgn til de første sten bliver sat ved dette års VM, ser alt ud til, at VM 2021 bliver til noget. 13 af de 14 deltagende nationer er blevet corona-godkendt til at kunne træne på isen torsdag, og forhåbentlig er alle 14 hold klar, når VM fredag begynder for alvor.

Dermed er godt og vel en uges isolation overstået, og Mathilde Halse glæder sig til at se hallen, holdkammeraterne og hele det set-up, der skal spilles i.

– Ikke nok med, at det er mit første VM, det er også første gang jeg skal spille i Canada. Selvom det bliver uden tilskuere, tror jeg sagtens, man kan fornemme curlingnationens entusiasme alligevel. Isolationen er blevet brugt på styrketræning og mobility, som vi har trænet online, og så har jeg lavet en burpee challenge med 100 burpees om dagen i fire dage, fortæller Mathilde Halse – og indrømmer gerne, at der også er blevet tid til lidt afslapning og indsamling af inspiration.

– Jeg har set en del sportsdokumentarer om alt fra basketball over formel 1 til cheerleading. Og så kan jeg godt finde på at tage initiativ til, at vi som hold har kunnet lave nogle ting sammen over zoom, for eksempel quiz eller yoga. 

Mathilde Halse skal finde ind i en rolle på det danske hold, der ikke er fremmed for hende, men som ikke desto mindre er anderledes fra hverdagen på Team Lander-Halse. Ved VM er hun viceskipper og 3’er, og dermed skal der fejes mere, end hun er vant til.

– Jeg er spændt på, hvordan det komme til at gå, men jeg er glad for, at vi både i fejedelen og i huset har nogle med sindssygt meget erfaring. Til daglig er jeg selv skipper, men her kommer jeg både til at feje 1’er og 2’er-stenene og kommer til at være med i det taktiske nede i huset, siger hun og fortsætter:

– Jeg har spillet sammen med Denise, Lina og Madde før, og nu spiller jeg sammen med My. Så jeg føler mig godt tilpas i opstillingen, og jeg tror vi har en god blanding af spillere med kæmpe erfaring og os unge, der ser nogle ting med lidt andre øjne.

Hvis der er et punkt, hvor man fornemmer, at alle spillernes øjne –  uanset erfaring og alder – ser i samme retning, så er det, når man spørger til forventninger og målsætning for VM.

– Det er virkelig svært at forudsige, hvordan VM kommer til at udvikle sig. Alt kan ske, for alle har haft en svær optakt. Man vil nok kunne se, at de hold, der har spillet Grand Slam, har været på is, men hvordan det hele ser ud i slutningen af VM, det er ikke til at sige, lyder det fra Mathilde Halse.

– Jeg håber, vi kan få noget godt op at køre på isen på trods af den mærkelig optakt. Det har været specielt at være afsted sammen som hold, og så alligevel være isoleret fra hinanden i den første uge. Vi skal bruge det til at holde sammen, og til at vi går ud og giver det bedste af os selv i hver kamp. Kan vi det, vil jeg gå tilfreds herfra uanset resultatet. For mig er det vigtigt, jeg ved, vi har gjort vores bedste, så kan man jo ikke gøre meget mere i sidste ende, slutter Mathilde Halse.

Sammen med resten af det danske landshold skal Mathilde Halse på isen fredag aften kl. 22 til første VM-kamp, der er mod Japan.

Den kan følges direkte på World Curling TV, som du finder ved at klikke her.

Share