Et VM, hvor alt kan ske

Et VM, hvor alt kan ske

Kvindernes verdensmesterskaber blev skudt i gang fredag. Danmark åbnede mod Japan, der er nr. 5 på verdensranglisten, og det endte med et 9-4-nederlag. En favoritsejr til japanerne, men samtidig en kamp, som ikke ændrer på, at alt kan ske i Calgary.

– Jeg har ingen forventninger til en bestemt placering, men jeg forventer, at vi kan gå ud og spille nogle tætte kampe og vise, at vi stadig hører til på denne scene, til trods for at vi som nogle af de eneste hverken er deltids- eller fuldtidsprofessionelle curlingspillere, siger Lina Knudsen.


– Der er både nye, unge kræfter og en masse erfaring på holdet, så det tror jeg er en god blanding, der kan bidrage med noget positivt til holdet på hver sin måde.


Lina Knudsen er en af de få danske elitespillere, der ikke kommer fra hovedstadsområdet. Oprindeligt er hun fra Vejle-egnen, men satte sine første curlingsten på Fyn.


– Jeg startede med at spille i Odense Curling Club, da jeg flyttede til Odense for at læse. Så modsat de andre har jeg aldrig været junior, men startede først med at spille curling, da jeg var 22. Jeg har spillet etter for Dupont’erne on/off i 11 år, og jeg har ofte været den praktiske gris på holdet, når vi har været afsted til turneringer og mesterskaber, siger Lina Knudsen.


Praktisk gris-opgaverne har været lidt vanskeligere at tage på sig denne gang, for med en uges isolation, hvor de danske spillere ikke har måttet være i samme rum, har alle været nødt til at have praktikken klar ved ankomst.


– Men vi har da kunnet hygge os sammen med quizzer, virtuel træning og virtuel middag over Zoom. Og ellers har jeg brugt de første fem dage herovre på at arbejde fra mit hotelværelse, så tiden er faktisk gået hurtigt, fortæller hun.


Lina Knudsen har tidligere spillet store medterskaber i Canada, og derfor kan hun for alvor mærke, at de mange coronarestriktioner har vendt op og ned på begivenhederne.


– Normalt er det et kæmpe show både på og udenfor banen, så det er helt sikkert anderledes i pr. Men alt, hvad der foregår på isen, er jo det samme, så der skal vi ud og gøre det, vi “plejer”.


Og trods de anderledes omgivelser og forberedelser, regner Lina Knudsen også med, at de traditionelle stormagter vil sætte præg på dette års VM.


– Selvom alle hold har spillet markant færre kampe, end de plejer, så vil nationer som Canada, Schweiz og Sverige stadig være blandt favoritterne. Men der er også en del nye hold med i år, så det er et ret blandet felt. Med dét og en meget atypisk sæson in mente, så vil jeg mene, at alt kan ske til det her VM, siger hun og slutter:


– Det absolut vigtigste er, at vi både individuelt og som hold kan se os selv og hinanden i øjnene efter hver kamp, og når vi rejser hjem herfra. Vi skal alle gøre alt, vi kan og stå sammen som hold hele vejen igennem. Det er ikke alt arbejdet og afsavnene værd, hvis ikke vi giver alt, hvad vi har hele vejen igennem.

Foto: WCF | Steve Seixeiro

Share