Stærk dansk sejr over Kina

Stærk dansk sejr over Kina

Efter fredagens nederlag mod Japan, skulle de danske curlingkvinder lørdag eftermiddag forsøge at komme på tavlen, da Kina var modstander. Og selvom første ende gav en utilsigtet danske 1-0 føring, begyndte der at vise sig tegn på en god dansk dag, da det lykkedes at stjæle en enkelt i anden ende. 

I tredje ende vendte kineserne billedet og udnyttede et par danske missere til at score hele fire point og bringe sig i front, men det var kun med til at bære ekstra brænde til det bål, der brændte i danske spillere for at score VM’s første sejr.

Fire point i fjerde ende sendte Danmark i front med 6-4, og da kineserne begyndte at levere nogle lidt nervøse og upræcise sten, kunne danskerne med køligt overblik og stærkt spil stjæle tre point i femte ende.

Foran med 9-4 ved pausen så det godt ud for Madeleine Dupont, Mathilde Halse, Denise Dupont og Lina Knudsen, der lykkedes med at holde Kina nede på et enkelt point i sjette ende. 

I syvende ende skruede danskerne for alvor bissen på og satte Kina under pres, hvilket udløste yderligere fem danske point og en stærk sejr, der endte med at lyde på hele 14-5.

Danmark er placeret som nr. 10 på verdensranglisten og er efter de første to kampe noteret for et nederlag mod Japan, der er verdens nr. 5 og en sejr over Kina, der er nr. 9 på ranglisten. Næste opgave er lørdag aften kl. 22, hvor verdens nr. 1 Sverige er modstander.

Svenskerne åbnede med en sejr over Canada fredag og vandt lørdag eftermiddag over Estland i en kamp, der strakte sig over alle 10 ender. Naboopgøret mod Sverige kan følges på World Curling TV via YouTube.

Share