Endnu en gyser gav gevinst mod Tyskland

Endnu en gyser gav gevinst mod Tyskland

Danmark spillede sin syvende kamp ved kvindernes VM i Canada mod Tyskland. Og det blev til den tredje i træk, der måtte i ti ender – og den anden sejr i træk til de stærkt kæmpende danskere.

Tyskland vandt retten til sidste sten i første ende, og deres ene point blev udgsngspunktet for en kamp, der var enormt jævnbyrdig. For de to hold skiftedes i de første fire ender til at vinde en enkelt, og dermed gjorde det en stor forskel, da Danmark i femte ende lykkedes med at stjæle to fra tyskerne. 

Det viste sig at blive kampens afgørende ende, der sendte Danmark foran med 4-2 ved pausen, for resten af kampen fortsætte som en knivskarp duel. Et enkelt tysk point i sjette ende, to danske i syvende og to tyske i ottende gav dansk 6-5-føring efter otte ender, og da vi måtte nøjes med en enkelt i niende ende var føringen på 7-5 ikke helt nok til at skabe ro i maven, da Tyskland havde sidste sten i tiende ende. 

Før sidste sten lå Tyskland bedst, og kunne de lægge endnu én tæt på midten – eller fjerne den røde danske, der mængede sig med tyskernes gule, ville kampen gå i ekstra ende. Det lykkedes ikke for det tyske hold, der dermed måtte nøjes med en enkelt, der betød dansk sejr.

Endnu en spændende og nervepirrende kamp, der bød på al den spænding og taktik, som gør curling til en så fascinerende og medrivende sport, selvom man må følge med på afstand – og nøjes med små grafik-kort, så længe TV- og streamproduktionen er sat på pause pga. coronaudbrud blandt produktionsfolkene.

Med sejren – og nattens øvrige kampe – er Danmark nu på 8. pladsen i et enormt tæt VM, hvor russiske RCF er ubesejrede efter otte kampe. Schweiz og Sverige lever op til deres favoritværdighed og besætter anden- og tredjepladsen.

Danmarks næste opgave er onsdag kl. 17 dansk tid mod Korea, der er nummer to på verdensranglisten. Derefter følger en kamp mod Italien i nat kl. 03:00.

(Foto: WCF | Steve Seixeiro)

Share