Canada vandt efter en sand rutsjebanetur

Canada vandt efter en sand rutsjebanetur

Sikke en rutsjebanetur, damerne sendte os på i deres kamp mod Canada ved VM i Calgary. Efter en helt tæt kamp endte det med et dansk nederlag mod VM-værterne, der er nr. 3 på verdensranglisten.

Det hele startede ellers forrygende med tre danske point i første ende. Ligeså vild begyndelsen var, ligeså hurtigt kom vi ned på jorden igen, da Canada snuppede hele fem point i anden ende, og pilen tog igen en 180 graders vending i tredje ende, hvor vi atter hentede tre point og bragte os foran 6-5.

Canada udlignede i fjerde ende og stjal et point i femte, og så var det canadisk føring på 7-6, da kampen var halvvejs. 

Danmark spillede sjette ende blank og beholdt fordelen af sidste sten, som i syvende ende blev vekslet til to point og en 8-7-føring. Canada svarede igen og kom på 9-8 efter ottende, og i niende blev det afgørende, at canadierne stjal en enkelt og bragte sig på 10-8. Inden 10. ende var spillet færdig stod det klart, at det ikke kunne lykkes Danmark at hente de to nødvendige point for at skubbe kampen ud i en ekstra ende, og dermed tog Canada den ventede favoritsejr.

Men de fik den ikke foræret – og måtte kæmpe for den til det sidste. 

Danmarks næste opgave er kl. 03:00 natten til fredag mod Estland.

(Foto: WCF | Steve Seixeiro)

Share