Ny dansk sejr – denne gang over Estland

Ny dansk sejr – denne gang over Estland

Som ventet blev Estland en svær modstander i den sene kamp i nat. VM-debutanter har spillet deres chance i alle kampe, og mod Danmark skulle der ti ender til, før den danske sejr var i hus.

Det åbnede ganske fint for Danmark, der stjal et enkelt point i begge de to første ender, inden Estland kom på tavlen med to point i tredje ende. Danmark bragte sig på 4-2 i fjerde ende, men esterne skabte spænding i kampen med tre point i femte ende.

Så var det pludselig en overraskende estisk føring ved pausen, og da Danmark måtte nøjes med en enkelt i sjette ende, var stillingen 6-6 med estisk fordel af sidste sten.

Syvende ende sluttede blank, og vendingen kom derfor først i ottende ende, hvor Estland kiksede et indlæg på sidste sten og måtte se Danmark løbe med tre point.

Et enkelt estisk i niende ende var ikke nok, for VM-debutanterne var under pres inden 10. og sidste ende, og her spillede Danmark sig fornuftigt og solidt udenom problemer og tog et enkelt point til slutresultatet 9-6 til Danmark.

Nu resterer to kampe i grundspillet. Fredag kl. 17 er det Skotland, der er modstander, inden den udsatte kamp mod Tjekkiet spilles natten til lørdag kl. 03.

Danmark er ikke uden chance for at tage en højst overraskende sjetteplads, men det vil formentlig kræve sejr i de to sidste kampe mod et skotsk hold, der er under pres for at gå videre – og et tjekkisk hold, der har fundet deres spillet og for få kampe siden slået russiske RCF.

Selvom TV-produktionen ser ud til at blive genoptaget fredag er det ikke umiddelbart med udsigt til transmission af Danmarks kampe. Dog plejer der at være highlights fra de baner, der ikke vises live, så hold alligevel øje med World Curling TV på Youtube.

Share