Danmark tabte play-off kampen mod USA

Danmark tabte play-off kampen mod USA

Kvindernes VM har været et sandt eventyr for Danmark. Og som alle andre eventyr, var der også en slutning på dette. Og den kom i playoff-kampen mod USA, som vi tabte 7-8 efter 10 ender.

Efter 13 grundspilskampe, hvor Danmark imponerede og præsterede på et langt højere niveau, end man kunne forvente, blev playoff-pladsen sikret fredag aften. Med al den postyr, det førte med sig både indvendig i spillerne – og udefra fra medier og fans – var det imponerende, at det lykkedes at besejre Tjekkiet i lørdagens tidlige morgentimer. Blot 11 timer efter den kamp stod den på playoff-kamp mod USA, og man kunne med rette være spændt på, om der havde været tid nok til at komme sig ovenpå fredagens strabadser.

Fra begyndelsen tydede det faktisk på, at danskerne havde haft en bedre nattesøvn end amerikanerne. Selvom det lignede, at der var nerver på i det danske spil, lykkedes det at tage et enkelt point med sidste sten i første ende og at stjæle et point i anden ende. 

USA blev holdt nede på et enkelt point i tredje ende, og samme antal fik Danmark ud af fjerde ende. Så var stillingen 3-1 til Danmark, og det holdt til pausen, da amerikanerne spillede femte ende blank.

I fodbold taler man om, at 2-0 kan være den farligste pauseføring, fordi man risikerer at blive for påpasselig, mens modstanderen bare kan komme ud med 100 kilometer i timen og jage den scoring, der kan skabe spænding. Måske var det også det, der skete i sjette ende, for amerikanerne lå til at score rigtig mange point, og kun en dygtigt spillet næstsidste sten af Madeleine Dupont holdt amerikanerne nede på tre.

Det var dog nok til at vende kampen både på scoreboardet og mentalt, og selvom Danmark hentede to point i syvende ende, var der stadig ild i øjnene på amerikanerne, der igen scorede tre point i ottende. 

Der var pres på Danmark inden niende ende, for det stod klart, at Danmark skulle hente de nødvendige point her, til at kunne holde til, at USA havde sidste sten i tiende ende. Det endte med to danske, og dermed var det 7-7 inden 10. og sidste ende. 

Det blev en afslutning, hvor begge hold missede undervejs, og hvor der enkelte gange syntes at være muligheder for, at Danmark kunne stjæle et point, men hvor mulighederne også hurtigt blev afvæbnet af amerikanerne. Før USA’s sidste sten havde Danmark de eneste to i huset, men der var tilgengæld åbent for, at amerikanerne blot skulle lykkes med et af de indlæg, de nok lykkes med 29 af 30 gange, når det ikke er afgørelsen på en VM-kamp.

Amerikanerne havde tidligere i kampen misset lignende situationer, men denne gang var der ingen tvivl, og Tabitha Peterson satte sin sten perfekt og sikrede amerikansk sejr på 8-7.

Dermed er VM-eventyret slut for Danmark. Men ligesom med mange gode film var det en slutning, der gav kæmpe lyst til at følge opfølgeren. For Madeleine Dupont, Mathilde Halse, Denise Dupont, Lina Knudsen og My Larsen leverede en indsats og et resultat, som man knap kunne have drømt om på forhånd. Danmark nåede slutspillet og kvalificerede sig til OL.

Der er så meget talent og kvalitet i dansk curling, at løfterne for fremtiden er store. Det vidnede kvindernes VM 2021 i Calgary, Canada i allerhøjeste grad om. 

Share