– Det er HELT sindssygt

– Det er HELT sindssygt

Der er store smil og masser af velfortjent glæde i den danske curlinglejr i Canada. Med en fjerdeplads i grundspillet ved kvindernes VM har pigerne præsteret langt over forventning og tilmed sikret Danmark kvalifikation til OL i Beijing i februar 2022.

– Det er HELT sindssygt. Det havde jeg ikke troet ville ske igen foreløbigt. Det kan slet ikke beskrives med ord, hvor stolt jeg er af den præstation, siger den danske skipper Madeleine Dupont.

– Nu skal vi lige sunde og og klappe hinanden på skuldrene, og så skal vi se fremad og opad. Der er kun 11 timer mellem kampen mod Tjekkiet og vores playoff-kamp mod USA, så der er ikke lang tid at forberede sig i, men vi skal forsøge at gøre mere af det samme, som vi har gjort de seneste dage, lyder det fra ‘Madde’.

Det danske hold består af søstrene Madeleine og Denise Dupont og en af deres faste ‘partners in crime’, Line Knudsen. Med sig har de Mathilde Halse, der under mesterskaberne er fyldt 22 og My Larsen, der også hører til den helt unge og meget talentfulde del af den danske curlinggeneration (undskyld udtrykket). Som team har de fem spillere sammen med den midlertidige canadiske træner Heather Rogers fået tingene til at fungere, så der er plads til at alle kan være der – både for sig selv og for hinanden. En nødvendighed, når man er en lillebitte curlingnation med 800 registrerede spillere – og med lang vej til den økonomi og de forhold, de store nationer har opbygget.

– Det, der har gjort forskellen, er vores sammenhold på banen. Vi er ikke bedre curlingspillere, end de store nationer, men vi giver aldrig op. Vi hiver altid hinanden op, når der er brug for det. I en så vanvittigt lang turnering som denne, er det ikke nødvendigvis det bedste hold, som vinder, men det hold, der formår at holde sammen og være der for hinanden dag efter dag, siger Madeleine Dupont og slutter:

– Personligt er det mange år siden, jeg sidst har været i slutspillet ved VM, så det er dejligt med et comeback. Det er trods alt noget sjovere end at ligge i bunden. Holdet har spillet sig bedre og bedre for hver dag, der er gået, og vi har fundet os rigtig godt til rette med hinanden og vores forskellige måder at være på. På banen har vi virkelig fundet en måde, hvor tingene er gået op i en højere enhed. Så det er fantastisk, at det hårde arbejde, vi har lagt i denne turnering, giver pote.

Danmark spiller playoff mod USA lørdag kl. 17 dansk tid, og Eurosport sender fra slutspilskampene, der formentlig også vil kunne streames via World Curling TV på Youtube.

(Foto: WCF | Steve Seixeiro)

Share