Lander/Holtermann klar til OL-kval

Lander/Holtermann klar til OL-kval

Tirsdag blev det afgjort, hvem der får chancen for at spille Danmark til OL i Mixed Par. Den danske kvalifikation blev indledt i sidste uge, og i finaleserien var det Jasmin Lander og Henrik Holtermann, der dystede mod Karolina Jensen og Jonathan Vilandt.

Lander/Holtermann vandt grundspillet, mens Jensen/Vilandt skulle op mod Gabriella Qvist og Alexander Qvist i semifinalen. Her indløste Jensen/Vilandt billet til finaleserien, der blev spillet over tre kampe.

Med sejr i søndagens første finale på 7-6 bragte Jensen/Vilandt sig i en god position, som dog blev udlignet i anden finalekamp, som Lander/Holtermann vandt med 8-6. Dermed skulle der en tredje og afgørende kamp til, og den blev spillet tirsdag aften.

Efter de første tre ender var det ganske jævnbyrdigt med en 3-2-føring til Lander/Holtermann, der tilmed havde sidste sten i fjerde ende. Herfra byggede Lander/Holtermann stille og roligt på deres føring, og da Jensen/Vilandt måtte nøjes med en enkelt i syvende ende, rakte de hånden frem og lykønskede Lander/Holtermann med sejren, der lød på 7-3. 

Dermed er Lander/Holtermann det danske bud på en OL-plads i Mixed Par, når den endelige kvalifikation skal afgøres senere på året. Næste step finder sted i Erzurum i Tyrkiet i begyndelsen af oktober, hvor en topplacering giver adgang til den endelig OL-kval i december.

OL finder sted i Beijing i februar 2022.

Share