Herrerne på tavlen ved EM

Herrerne på tavlen ved EM

Søndag fortsatte EM i curling i norske Lillehammer. De danske herrer fik den første rød-hvide-sejr, mens damerne måtte se sig besejret mod stærke Rusland.

De danske herrer sikrede første danske EM-sejr, da de norske værter blev besejret efter en ekstra ende. Dermed er Team Krause på tavlen, efter at mesterskaberne startede med nederlag lørdag til Italien og søndag morgen mod Sverige.

Det svenske stjerneteam var for stor en mundfuld søndag morgen. Men de danske herrer gav dem kamp til stregen, og de to hold fulgtes ad gennem det meste af kampen. Efter otte ender var stillingen 5-5, men med svensk fordel af sidste sten i niende ende. Rutinerede Niklas Edin og hans tropper snuppede fire point, og så var kampen lukket. Men der var grund til selvtillid hos Team Krause, der søndag aften mødte Norge.

Her var det en helt tæt åbning, og efter de første fem ender var stillingen 2-2. I syvende ende lykkedes det at lande tre danske point, men Norge svarede igen med et enkelt i ottende ende, inden nordmændene stjal et point i niende. Dermed var det helt lige efter ni ender, og da tiende ende blev spillet blank, bevarede Team Krause fordelen af sidste sten i ekstra-enden.

Her lykkedes det at tage det afgørende point, og dermed sikre den første danske sejr ved EM.

Mandag har herrerne to kampe på programmet – først mod Finland kl. 12 og siden mod Tjekkiet kl. 20.

Damerne åbnede EM med to nederlag lørdag, og søndagens modstander fra Rusland var på forhånd en svær opgave for det danske hold, der har været plaget af skader og sygdom op til EM.

Russerne åbnede stærkt og bragte sig på 4-0 efter fire ender, men med et dansk point i femte ende og et stålet dansk point i sjette, var der atter liv i kampen. Russerne bragte sig på 5-2 efter syvende ender, inden Danmark måtte nøjes med et enkelt point i ottende. Opgaven var stadig ikke umulig for Team Dupont, der dog var nødt til at gå efter et lille mirakel i niende ende, men her var russerne stærke nok til at tage to afgørende sten og sikre en 7-3-sejr.

De danske damer møder Tyrkiet mandag morgen kl. 8 og Tyskland kl. 16.

Share