Herrerne sluttede med sejr

Herrerne sluttede med sejr

EM er slut for de danske curlinglandshold. For både herrer og damer var optakten præget af skader og sygdom, og det kunne især mærkes i turneringens første dage. Herrerne holdt sig dog inde i kampen om semifinalepladserne indtil de sidste par kampe. I et meget tæt løb endte det med en sjetteplads, der giver Danmark billet til VM i Las Vegas i april 2022.

Damerne sluttede på ottendepladsen og holder dermed fast i pladsen i A-gruppen ved EM, ligesom det giver adgang til VM-kvalen.

På sidstedagen vandt herrerne over Holland i en kamp, der først blev afgjort med en stærk dansk 9. ende, der gav tre danske point, og det blev fulgt op med to stjålne i tiende ende, hvilket sikrede en 9-5 sejr.

Danmark slutter på fire sejre – en enkelt mindre end Norge, der snuppede fjerdepladsen og en semifinalebillet. Næste store opgave bliver OL-kvalifikationen i Holland i december.

Damerne sluttede af mod stærke Sverige, der havde bragt sig på 3-1 efter femte ende. Danmark fin reduceret til 3-2 i sjette ende, inden Sverige hapsede to point i syvende. En enkelt dansk i ottende og to svenske i niende afgjorde kampen, der endte 7-3 til Sverige.

Damerne kan nu forberede sig til næste store opgave, der bliver OL i Beijing i februar.

Share