Nyt om herrelandsholdet og landsholdsudtagning

Nyt om herrelandsholdet og landsholdsudtagning

Midlertidig træner tager med herrelandsholdet til VM


Når de danske curling-herrer lørdag går på banen til VM, bliver det uden den danske landstræner Kenneth Hertsdahl.

– Kenneth har ønsket at stoppe som landstræner, hvilket vi selvfølgelig respekterer, fortæller formand Henrik Christoffersen og tilføjer, at jobbet som landstræner både kræver tid og en forstående familie:

– Vi har ikke den store økonomi og landstrænernes løn er derfor nærmere en erkendtlighed end en egentlig løn. Oveni bruger en landstræner sin ferie fra sit dagligdagsjob på at tage med til mesterskaber, hvilket kræver en ganske forstående familie.

Det bliver dog ikke hverken et tomt sæde eller et ukendt ansigt, det danske herrelandshold kan se op på under kampene. Holdet bliver akkompagneret af veteranen Mikael Qvist, som har adskillige mesterskaber bag sig, både som spiller og på trænerbænken.

Vi er så heldige, at Mikael har sagt ja til at tage med herrelandsholdet til VM. Mikael må siges at have meritterne i orden, og man kan ikke stille spørgsmålstegn ved hans curling-kendskab, fortæller Henrik Christoffersen.

Ny sæson – nye regler

DCuF besluttede i 2021, at forbundets sportslige ledelse, herunder landstrænerne, fra sæson 2021/2022 skal udtage spillere til landsholdet. Udtagelsen skal ske senest 6 måneder før et mesterskab, og det betyder, at udtagelserne til EM for både herrer og damer, samt til Junior B-VM i januar 2023, skal foretages senest i hhv. maj og juli 2022.

Med Kenneth Hertsdahls farvel til den sportslige ledelse, har forbundets bestyrelse imidlertid besluttet at udsætte udtagelsesprocessen til september 2022 og samtidig nedsætte et midlertidigt udtagelsesudvalg, som i samarbejde med spillende landstræner, Madeleine Dupont skal forestå udtagelserne. Dette er i tråd med forbundets ønske om, at ingen alene skal udtage spillere.

Udtagelsesudvalget består foruden Madeleine Dupont af Mikael Qvist, som pt. er sammen med herrelandsholdet ved VM i Las Vegas samt tidligere sportschef i DCuF, Ulrik Schmidt. Sidstnævnte har – ligesom Mikael Qvist – en flot curlingbaggrund, der bl.a. dækker træner-deltagelse ved OL, sportschef i Italien og adskillige mesterskaber som både træner og spiller.

Om konstellationen udtaler formand Henrik Christoffersen:

– Det er ikke optimalt at nedsætte et midlertidig udvalg for at kunne udtage spillere. Men det er den bedste løsning, situationen taget i betragtning, han tilføjer:

– Når situationen er, som den er, må man sige, at det ikke er hvem som helst, der er trådt til og hjælper med udtagelserne. Jeg tror på, at vi får sammensat de bedst mulige hold til både EM og Junior B-VM. Og med både dygtige spillere i en stærk kombination og en smule held, tror jeg, at det bliver rigtig spændende at følge med i begge mesterskaber.

Dansk Curling Forbund forventer at ansætte ny/nye landstrænere henover sommeren til opstart ved sæsonstart.

For yderligere oplysninger kontakt venligst formand i Dansk Curling Forbund, Henrik Christoffersen på e-mail: henrik@curling.dk

Share