Mød junior kvindeholdet!

Mød junior kvindeholdet!

Hvis du ikke kender junior curling-kvinderne, der lige nu er i Jönköping og spiller VM, kan du lære pigerne at kende her 🙂

Juniorholdet til VM er: Karolina Jensen (skipper), Natalie Wiksten (vice-skipper), Maja Bidstrup Nyboe, Gabriella Qvist og Signe Schack (reserve) – og spiller i Tårnby Curling Club og Gentofte Curling Club.

Vi bliver kaldt for curlingbørnene, fortæller Natalie. Alle pigerne er vokset op i curlinghaller og har forældre, som selv spiller eller har spillet curling på højt plan.


Hvor længe har I spillet sammen?

– Vi har selv fundet sammen som hold og startede i sæsonen sidste år, fortæller Karolina. Men både Natalie og jeg, og Gabriella og jeg har spillet sammen før. Så Maja er den lidt nye.

– Jeg er wild card’et, siger Maja med et stort smil.


Karolina sætter stenen ved World Junior Curling Championships 2022 i Jönköping. Foto: WCF.

Hvor står I ift. de andre juniorhold ved VM?

– Det er nogle ret dygtige hold, vi skal møde, som har spillet sammen i mange år, fortæller Karolina. Jeg tænker, at det bliver svært. Det er godt sammentømrede hold, vi skal spille i mod. Men jeg tror på, at vi godt kan slå nogle af de hold, som er med.

– Jeg synes godt, at det kan betyde noget mentalt, at vi er på udebane, siger Maja.

– Jeg tænker, at vi bare skal spille vores eget spil og gøre det bedste vi kan, fortsætter Karolina, der er holdets skipper: – Og ikke tænke så meget over, at de andre hold måske er bedre. Vi kan jo ikke gøre det bedre, end vi kan.

Signe, Maja, Natalie, Gabriella og skipper Karolina.

Hvad er det fede ved at spille curling?

– Jeg kan lide, at det er en lille sport, hvor alle kender alle. Man får nogle stærkere bånd i forhold til en større sport, fortæller Maja.

Natalie fortsætter: – Jeg startede med at spille som barn og syntes, at det var sjovt at tage med min far og familie ud at spille. Så begyndte jeg at spille på nogle hold, og det blev efterhånden mere seriøst.

Karolina runder af: – Jeg kan godt lide spillet i sig selv. Man er fire på et hold, man kender hinanden meget godt.


Hvad er jeres styrke som hold?

– Vi er ret gode til at hive hinanden op igen, hvis man f.eks. misser en sten på trods af, at det er individuelt, når man står derude på isen, siger Karolina:

– Vi har hver vores præferencer ift., hvad vi godt kan lide og hvordan vi reagerer. Nogle skal man måske ikke lige gå hen og give den største high five og sige: Kom igen. Mens det kan du godt til en anden.

Der skal man lære hinanden godt nok at kende til at vide, hvad man skal sige til den person, der lige har misset en vigtig sten.

Natalie fortsætter: – Vi bakker hinanden op på banen. Det kan være svært en gang imellem, og der har vi virkelig hinanden.

Og Maja runder af: – Vi er gode til ikke at tænke for meget over tingene. Vi tænker bare, at dem kan vi godt slå.

World Junior Curling Championships 2022 i Jönköping. Foto: WCF

Hvilke mål har I som juniorhold?

– Vi tager det som det kommer, og vores mål er at gøre det så godt, som vi ved, at vi kan. Det gælder om ikke at stresse, så bliver det en byrde for os, fortæller Natalie.

INFO: I andre lande er juniorholdene, der spiller ved VM, sponsorerede og deltager i løbet af året i flere internationale samlinger og turneringer.

Share