Kvinderne vinder EM-guld

Kvinderne vinder EM-guld

Helt forrygende sejr. Danmark er europamestre i curling for første gang i 28 år.

Det danske kvindelandshold har nærmest suset gennem EM i Östersund med 8 ud af ni sejre i gruppespillet og i semifinalen blev Skotland nærmest kørt over med en 11-3 sejr.

I lørdagens finalekamp stod det helt lige med 4-4 efter 10. ende, og den tætte finalekamp blev yderligere spændende, da verdensmestrene fra Schweiz havde fordel, men kikser på den allersidste sten, så Danmark får de sidste point.

Danmark åbnede med et enkelt point i første ende, og Schweiz udlignede i anden ende til 1-1. Efter to blanke ender var stillingen fortsat 1-1. I den femte ende spillede Schweiz et dobbelt take-out i det sidste skud, der fik Danmark til at sætte sin sidste sten sammen med de øvrige i huset og scorede et point til føringen 2-1.

I sjette ende prøvede Schweizerne at få tre point, men lykkedes kun med to point til en føring på 3-2. Danmark udlignede i syvende ende til 3-3. I niende ende kom Schweiz inden om de fire danske sten, der allerede stod i huset og scorede et point til 4-3 føring. Det blev vendt i tiende ende. hvor danskerne udlignede til 4-4. I den ekstra elvte ende havde Schweiz fordel på det sidste skud, men viklen kiksede og gav i stedet Danmark pointene til sejren på 8-4 til Danmark.

Jublen var stor i den danske lejr med skipper Madeleine Dupont, Denise Dupont, Mathilde Halse, My Hollinger Larsen og reserven Jasmin Lander, trænere Ulrik Schmidt og Peja Lindholm. Og herhjemme jubler vi også med!

Med EM guldet har kvinderne sikret Danmark de første medaljer, siden der blev vundet EM- og VM-sølv i 2009, og det første EM-guld siden 1994.

Share