Julenyhedsbrev 2022

Julenyhedsbrev 2022

Vores første nyhedsbrev er et julenyhedsbrev og ligger i mailboksen. Har du ikke fået tilmeldt dig Dansk Curling Forbunds nyhedsbrev, kan du fluks gøre det her:

Skriv dig op til Dansk Curling Forbunds nyhedsbrev

Glædelig jul & Godt nytår

Julen nærmer sig, og vi kigger tilbage på et curlingår, som slutter med et drømmeresultat ved EM 2022 i Östersund, hvor kvindelandsholdet vinder EM guld.

For første gang i 28 år har vi igen et kvindelandshold, som kan kalde sig europamestre. Man kniber sig i armen – det imponerende resultat beviser, at dansk curling hører til i toppen af den internationale elite.

Vi hylder kvindelandsholdet: Madeleine Dupont, Mathilde Halse, My Hollinger Larsen, Denise Dupont og Jasmin Lander, som sammen med elitecenterleder og fungerende landstræner Ulrik Schmidt og assisterende træner Peja Lindholm gik hele vejen. For første gang blev et curlinglandshold fejret på Københavns Rådhus med rådhuspandekager og blev nomineret til Årets Sportsnavn.

Kvindelandsholdet har vist en dyb dedikation til curlingen og udvist et kæmpe engagement og en stor vilje til at lykkes – også når det har været svært, og økonomien er så lille, at spillerne selv må spæde til for at komme ud til de internationale mesterskaber.

Derfor var det med begejstring, at Forbundet lige inden jul modtog nyheden fra Team Danmark om, at samarbejdet bliver genoptaget og Team Danmark har givet økonomisk støtte til kvindelandsholdet i 2022-23.

Desuden får mixed doubles-indsatsen økonomisk støtte med et beløb på 50.000 kr. fra Salling Fondene.

På elitesamarbejdet er der sket meget siden sommer, hvor elitecenterleder Ulrik Schmidt blev ansat, og træningsaktiviteter, talentarbejde og landsholdsudtagning har fået en ny struktur.

Ved B-VM i kørestolscurling fik dansk curling også en succes, hvor holdet med Kenneth Ørbæk, Michaell Floyd, Niels Peter Jensen og Sussie Jensen sammen med træner Kasper Wiksten vandt sølv og dermed kvalificerede sig til VM 2023 i Canada.

Også ved Mixed Doubles curling fik Danmark kvalificeret sig til VM 2023.

… Det var en hel masse om elite og guldfejring.

Men alt begynder i curlingklubberne, hvor der også er mange flotte initiativer. Nogle af vores klubber, som Aalborg Curling Klub, ser ud til at vokse rigtig godt og tiltrækker nye medlemmer gennem curling kick-off forløb og 1-dags turneringer.

Og det har vi brug for. For vi skal gerne blive flere i curlingsporten og have en større gruppe af medlemmer og frivillige, der bruger curling som en god måde til at få motion, glæde og sjove oplevelser.

Talenterne til nye medaljer vokser i sunde miljøer med sjove og veletablerede træninger. Som Mathilde Halse og My Hollinger Larsen, der som 15 årige prøvede curling af i Gentofte Curling Club ved et Åbent hus arrangement og i år en nået til at stå med EM guldmedaljen. Det er lidt af en rigtig julehistorie.

Vi ses i 2023.


Mathilde Halse og My Hollinger Larsen vandt et medlemsskab af Gentofte Curling Club ved et Åbent Hus, da de var 15 år gamle. I år har de både spillet ved OL i Beijing, VM og vundet EM 2022 sammen med kvindelandsholdet. Foto: privat

My Hollinger Larsen og Mathilde Halse vandt et medlemskab til Åbent hus, da de var 15 år gamle. Otte år senere vandt de i år EM i curling sammen med kvindelandsholdet og har både spillet ved OL i Beijing og VM i Canada.

Landsholdspiller Mathilde Halse er nomineret til Danmarks ældste idrætspris, Årets Fund 2022, der uddeles af DIF, Team Danmark og Politiken d. 29. december 2022.

Lyt til Mathilde Halse fortælle Patricia Thyberg om curling, OL debut, træning og kaffecurlere i podcasten Sportshjerte


Foto: Kvindelandsholdet vinder EM 2022. Foto: WCF.

Share