9 nye Ice Technicians er klar til at lave klubbens curling-is

9 nye Ice Technicians er klar til at lave klubbens curling-is

For at have den bedst mulige curling-is, har man brug for Ice Technicians, der har viden om at lave isen og alt det tekniske forarbejde. Efter weekendens kursus i Gentofte Curling Club hos Asmus Jørgensen og Ingvild Ekeli Skaga er der nu 9 nye WCF Ice Technicians med bestået Level 1 klar til at hjælpe i deres klubber.

Dansk Curling Forbund udbyder hvert år i samarbejde med World Curling Federation kurset Ice Technician Level 1. Kurset indeholder en undervisning i den grundlæggende viden om opretholdelse af curlingis. Emnerne man kommer igennem omfatter en forståelse af udstyret og dets vedligeholdelse, grundlæggende viden om køleanlæg, luftsystemer, affugtning og vandkvalitet samt en viden om ‘pebbling’, skrabningsteknikker og curlingsten.

Kurset er opdelt i to dele, en online del og en in-person del. Online delen skal gennemføres og bestås, før man kan deltage på in-person delen. In-person delen strækker sig over to dage, og det skal man deltage i og bestå. Når de to dele er bestået, har man Level 1 certifikat. 

Har du spørgsmål til kurset, kan du skrive til asmus@curling.dk

.

Fotos: DCuF.

Share