Junior VM 2024 begynder på lørdag

Junior VM 2024 begynder på lørdag

For 49. gang samles de bedste juniorhold til et VM, som i år afholdes i Kisakallio Sports Institute, i den finske by Lohja fra d. 17.-24. februar 2024. Det danske junior herrehold kvalificerede sig til VM med bronzemedaljen ved B-VM i december 2023, og samme hold er udtaget til A-VM. På holdet i Lohja vil vi se Jonathan Vilandt, Kasper Bøge, Jacob Schmidt, Alexander Qvist og Nikki Jensen. De fem spiller til daglig i Hvidovre Curling Club, Tårnby Curling Club og Gentofte Curling Club.

Trænere der er med er Lars Vilandt og Ulrik Schmidt.

Junior herrehold ved VM 2024
De ti deltagende hold er Canada, Danmark, Italien, Kina, Norge, Schweiz, Skotland, Tyskland, New Zealand og USA.
De regerende verdensmestre Kina stiller i år med et helt nyt hold, og sidste års sølvmedaljevinder Tyskland vil helt sikkert gå efter guld. Det samme vil Skotland, som sidste år vandt bronze og har to spillere med, som næsten lige er kommet hjem fra Sydkorea, hvor de var med til at vinde guld ved vinter-ungdoms-OL 2024.
På det danske hold er Jacob Schmidt og Nikki Jensen med, som også lige er kommet hjem fra vinter-ungdoms-OL, hvor de vandt sølv med mixed holdet (med Emilie Holtermann og Katrine Schmidt), og Jacob Schmidt tilføjede endnu en sølvmedalje til Danmark i mixed doubles (med Katrine Schmidt).

Danmarks spilleprogram
Round robin-runderne spilles fra d. 17.-22. februar, hvorefter der spilles semifinaler fredag d. 23. februar, og finaler lørdag d. 24. februar.

Alle kampe bliver streamet på World Curling TV.

Livescores kan du følge med i resultaterne ved Junior VM.

Danmarks spilleprogram (lokal tid i Finland, som er 1 time foran Danmark)

17. februar kl 14: Danmark – Kina

18. februar kl. 9: Danmark – Tyskland

18. februar kl. 19: Danmark – New Zealand

19. februar kl. 14: Danmark – USA

20. februar kl. 9: Danmark Norge

20. februar kl. 19: Danmark – Italien

21. februar kl. 14: Danmark – Schweiz

22. februar kl. 9: Danmark – Skotland

22. februar kl. 19: Danmark – Canada

Share