Dansk elite curling kan spille på sommer-is

Dansk elite curling kan spille på sommer-is

I år bliver det en anderledes sommer for curling! Dansk Curling Forbund er utrolig glade for at have fået støtte gennem DIF fra KIRKBI til at kunne have is at træne på i Gentofte Curlinghal i sommermånederne både i 2024 og 2025.

Sommer-is bliver et pilotprojekt i et samarbejde mellem Dansk Curling Forbund og Gentofte Curling Club. Det giver mulighed for, at Elitecentrets spillere kan træne på isen i Gentofte Curlinghal til planlagte træninger. Gentofte Curling Club har is til at videreføre aktiviteter og har også inviteret Tårnby Curling Club og Hvidovre Curling Club, samt øvrige klubber i Danmark til at benytte sig af hallen.

KIRBI har givet 200.000 kr. til sommer-is i Gentofte Curling Club over to år, og Gentofte Kommune har givet tilladelse.

Teknisk træning for elitespillere

– Initiativet har Dansk Curling Forbund og Team Danmark arbejdet på siden Youth Olympic Games i vinter. For selvom dansk elitecurling har gode resultater internationalt, har vi svært ved at komme helt til tops på internationalt niveau. Her møder vi fuldtids professionelle spillere, større budgetter, bedre is og flere coaches.

– Sommer-is giver muligheder for, at alle elitespillerne kan træne teknik over en længere periode. Curling er en præcisionssport, der kræver teknisk træning og gerne over en længere periode. Det har vi normalt svært ved at få tid til i løbet af sæsonen, hvor konkurrencer betyder et andet fokus.  Sommer-is vil derfor kunne give et teknik-løft, og dermed en bedre præcision, siger elitecenterleder Ulrik Schmidt.

Bestyrelsesformand i Gentofte Curling Club, Are Solberg fortæller:

– Vi har lagt planer for en forlænget klubsæson, og det er jo helt nyt for os at have is på i sommermånederne, så vi er meget spændte på det hele.

Her kan du finde Gentofte Curlinghal.

Foto: World Curling. VM 2024.

Share