Team Danmark øger støtte til dansk curling

Team Danmark øger støtte til dansk curling

Med OL 2026 i sigte, giver øget Team Danmark-støtte dansk curling bedre muligheder for at kvalificere sig til OL.

Bevillingen af de ekstra midler til dansk curling blev vedtaget på Team Danmarks bestyrelsesmøde i sidste uge og kommer både kvindelandsholdet og mixed doubles landsholdet til gode. 

Magnus Wonsyld, sportsmanager i Team Danmark siger:

”Vi glæder os meget over at forsætte samarbejdet med Dansk Curling Forbund. Konkurrenceniveauet i international curling stiger markant, så det kræver hårdt og dedikeret arbejde at præstere på højeste niveau til VM og OL. Vi tror ligesom forbundet på, at med afsæt i en flot 6. plads til VM er der et spændende OL-potentiale for dansk curling i 2026, som vi glæder os meget til at følge.”

Formand i Dansk Curling Forbund, Henrik Christoffersen siger:

“Støtten fra Team Danmark er helt uvurderlig især i forhold til forberedelserne frem mod OL i 2026. At Team Danmark nu øger støtten til vores atleter og elitecenter er ikke noget, man kommer sovende til. Der er knoklet både politisk og sportsligt for at finde gode løsninger, og i samarbejde med Team Danmarks eksperter løfter vi niveauet i dansk curling. Samarbejdet med Team Danmark er godt og meget værdsat.”

I Dansk Curling Forbunds Elitecenter er man også glade:

“Så er det på med arbejdshandskerne og udnytte mulighederne. Der skal arbejdes hårdt for at gøre sig gældende internationalt, hvor fuldtidsspillere og store budgetter er dagens orden”, udtaler elitecenterleder Ulrik Schmidt.

Sætter sten til fremtidens curling

Dansk curling har præsteret flot i 2023-24 med en placering som nr. 6 ved VM, som har givet værdifulde OL points, og en god indsats med Mixed Doubles VM som giver håb om OL kvalifikation.  Desuden har 2023-2024 sæsonen rykket på juniorsiden med VM-bronze til juniorherreholdet og dobbelte sølvmedaljer ved ungdoms vinter-OL 2024.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Bestyrelsesformand i Dansk Curling Forbund, Henrik Christoffersen, e-mail: henrik@curling.dk / telefon: 3120 0497

Foto: World Curling.

Share