Stærk dansk sejr over Schweiz

Stærk dansk sejr over Schweiz

Onsdag bød på to kampe for det danske herrelandshold ved VM i curling. Første modstander var Japan, og det var en af de kampe, hvor vi havde sat næsen op efter, at der kunne være muligheder for dansk sejr. Til gengæld så det vanskeligt ud med dagens anden kamp mod Schweiz, der traditionelt er blandt de lande, der går i slutspillet, men som denne gang havde sat sig selv under pres før kampen mod Danmark.

Det skulle dog vise sig, at resultaterne artede sig anderledes, for mens danskerne haltede bagefter fra begyndelsen og tabte til Japan, blev det til en stærk sejr over Schweiz, da Mikkel Krause blæste to schweiziske sten ud af huset og selv blev liggende, så Danmark scorede to point med sidste sten i sidste ende. 

Op ad bakke mod Japan

Men lad os starte med begyndelsen, for opgøret mod Japan var en god mulighed for, at Danmark kunne hale ind på de foranliggende nationer i kampen for at nå en plads blandt de otte bedste. Men det blev til en skidt dansk start, hvor japanerne lidt for nemt hentede to point, når de havde sidste sten, mens Danmark måtte kæmpe for at få en enkelt. I femte ende bragte japanerne sig foran med 7-2, da de scorede tre point, og så var det op ad bakke igen.

To point i sjette ende skabte en smule håb, men japanerne svarede igen med samme point i syvende ende, så selvom Danmark scorede to i ottende ende, var japanerne foran med tre inden niende. Her lykkedes det ikke Danmark at stjæle point fra de velspillende japanere, og dermed blev det til et 10-6-nederlag i en kamp, hvor ingen af holdene stjal point fra hinanden, men hvor japanerne lidt for ofte havde dygtigheden til at score dobbelt.

Billedet vendte mod Schweiz

Mod Schweiz var billedet det samme i begyndelsen, hvor Danmark hev et enkelt point ud af de ender, hvor vi havde sidste sten, mens Schweiz snuppede to i deres ender. Da schweizerne stjal et enkelt point i femte ende var vi bagud 5-2 ved pausen, og igen var det et dansk landshold under pres.

Man fornemmede dog både humør og tro på tingene hos det danske hold, der vandt sjette ende med to point, inden schweizerne igen lagde pres med to point i syvende ende, så stillingen var 7-4. Først i ottende ende forplantede spillernes fokuserede indsats og smilende humør sig til de seere, der var stået tidligt op for at følge kampen, for med tre danske point var der udlignet, og det tegnede til en spændende afslutning. 

Schweizerne blev holdt på en enkelt sten i niende ende, og i en nervepirrende sidste ende, fik Danmark bygget fint op. Alligevel skulle Mikkel Krause hive en af de sten frem, der havde mere end en enkelt mission. Dels skulle den fjerne to schweiziske – og dels lægge sig tæt nok på midten til, at Danmark kunne tage point og lukke kampen. Det lykkedes, og dermed kom den tredje danske sejr i hus.

USA, Italien og RCF venter

Det giver en øjeblikkelig 10. plads, der svarer til Danmarks placering på verdensranglisten. Japan er på fire sejre og Italien og Schweiz på fem. To af disse skal indhentes, hvis ottendepladsen skal i hus, og med et slutprogram mod USA (torsdag kl. 22 på Eurosport 2), Italien (fredag kl. 17) og til sidst turneringens store overraskelse RCF (det russiske curlingforbund) (fredag kl. 22), ser det svært ud. 

Men med gejsten, humøret og den flotte afslutning mod Schweiz har vi bevist, at vi kan overraske. Det må vi gerne gøre igen.

Share