Curling skal ses med positive briller

Curling skal ses med positive briller

Når klokken i aften slår 10 hjemme i Danmark, er Denise Dupont klar til endnu en tørn for Danmark. Denne gang gælder det VM i Calgary i Canada, og den rutinerede spiller er klar til igen at nyde de øjeblikke, curlingsporten giver hende, uanset om hun spiller på højeste niveau, eller hjemme på isen i Hvidovre.

– Jeg startede med at spillede curling i 1998 i Hvidovre Curling Klub. Hele min barndom har jeg boet i Hvidovre, så curlingklubben var jo lige rundt om hjørnet. Jeg har altid spillet med min søster, og vores bror på herreholdet, og det har været fantastisk at have en fælles interesse som familie, fortæller Denise Dupont, der ved VM har søster Madeleine ved sin side.

Betydningen af, at curling bliver ved at være sjovt og givende, er altafgørende for Denise Dupont. Ikke mindst når hverdagskalenderen i øvrigt er fyldt med opgaver og pligter.

– Det skal altid være tiden værd. Vi spillere siger farvel til så meget andet i vores liv, når vi tager afsted, og derfor er det enormt vigtigt for mig, at vi kan blive ved at bevare glæden ved sporten. Vi skal have det godt sammen, have en god oplevelse og finde det positive i at være med. Så skal resultatet også nok komme. Det gælder uanset om jeg spiller VM eller en anden turnering. Det gælder om at nyde øjeblikket på banen, og det vil altid være noget særligt, at få lov at repræsentere de danske farver. Det er noget, som jeg er stolt over, og ikke bare tager for givet. Følelsen af endelig at kunne trække i de rød-hvide farver efter timevis af træning, er helt ubeskrivelig, siger Denise Dupont. 

For alle sportsfolk er der afsavn knyttet til at konkurrere på højeste niveau. Og ved dette VM har de både været større og mere langvarige, end de danske curlingspillere er vant til. Forud for VM er gået en uge i corona-isolation, og også her har Denise Dupont valgt at fokusere på det positive for at få tiden til at gå bedst muligt.

– Jeg har normalt en temmelig pakket hverdag med arbejde, børn og træning. Så jeg har valgt at se sådan på det, at det gav mig tid til en masse ting, jeg kunne nyde. Jeg har samlet puslespil, hæklet, set Netflix, trænet, lavet fælles yoga og spillet onlinespil med de andre. Så tiden er faktisk gået stærkt, fortæller hun.

I aften er det ikke puslespilsbrikker, der skal passe sammen – men røde og gule sten, der skal placeres, så de giver flest mulige danske point. Om det er nok til at vinde over Japan, der er højere placeret end Danmark på verdensranglisten, må tiden vise. For Denise Dupont gælder det om, at holdet gør sit bedste.

– Hvis man ser på tidligere års resultater, vil der selvfølgelig altid være nogle nationer, som er favoritter. Men vi skal jo ikke lægge os fladt ned, bare fordi vi ikke er blandt dem. Selvfølgelig går vi ud og kæmper i hver eneste kamp. Og det er sådan set det vigtigste for mig, at vi kan se hinanden i øjnene bagefter og sige til os selv, at vi gjorde vores bedste i hver kamp.

Share