VM åbnede med japansk sejr

VM åbnede med japansk sejr

Førstedagen ved kvindernes VM i curling bød på en enkelt kamp for Danmark. Modstanderen var Japan, der endte med at vinde kampen med 9-4.

Fra begyndelsen lignede det, at begge hold skulle finde sig til rette på isen, og derfor åbnede kampen med en række forsigtige og lidt nervøse ender. Japan stjal et enkelt fra os i første ende, inden holdene fulgtes af til stillingen 2-2 efter fjerde.

Femte ende blev et vendepunkt i kampen, hvor Japan scorede fire, og pludselig var Danmark presset til at jagte ekstra efter pausen. Japanerne var imidlertid dygtige til at have mange sten i spil og til at afværge de danske muligheder, der blev søgt, og derfor skiftedes de to hold i 6., 7. og 8. ende med at tage et enkelt point.

Bagud 4-7 inden 9. ende skulle der stjæles danske point. Mens japanerne kampen igennem havde været dygtige til at have mange sten i spil, var de i 9. ende dygtige til at fjerne alt, hvad der måtte være i spil, og de gjorde det svært for de danske kvinder at skabe muligheder for at stæle et par stykker.

I stedet sikrede japanerne sig to – og dermed en sejr på 9-4.

Danmarks næste opgaver er lørdag kl. 17 mod Kina og kl. 22 mod Sverige. Begge kampe bliver vist på World Curling TV på YouTube.

Foto: WCF | Steve Seixeiro

Share