Ny curlinghal på vej på Fyn

Ny curlinghal på vej på Fyn

Danmark får snart endnu en curlinghal. Første spadestik er nemlig blevet taget til en ny curlinghal i Søndersø på Fyn, og den ventes at stå klar i sommeren 2022.

Curlinghallen bliver opført med Joel Ostrowski og Lasse Damm som primus motor, og den bliver hjemsted for Odense Curling Club, der hidtil har holdt til i skøjtehallen i Odense. Nu rykker klubben altså rent fysisk til Nordfyns Kommune, der har vist stor velvilje i projektet.

Den nye curlinghal har været i støbeskeen længe, og allerede i 1998 gjorde man de første forsøg på at skabe grundlag for en curlinghal på Fyn. Dengang var det i Odense Kommune, men trods flere ihærdige forsøg, er det først nu, at alting er gået op i en højere enhed.

CUrlinghallen kommer til at ligge ved Søndersø Hallerne – og således i umiddelbar nærhed til Søndersøskolen og Nordfyns Gymnasium.

Den kommer til at rumme fire baner, omklædningsrum, klubfaciliteter i to etager, bar og tagterrasse, samt et område med hotelværelser.

Formanden for Odense Curling Club, Mikkel Juul Larsen, takkede i forbindelse med første spadestik alle dem, der har været med til at gøre byggeriet muligt. 

– Det gælder ikke mindst Nordfyns Kommune, der i foråret 2019 blev indledt dialog med om at placere hallen her. Efter at være kuldsejlet med flere projekter over årene siden 1998 i nabokommunen mod syd, blev man i Nordfyns Kommune fra starten mødt med overordentlig stor imødekommenhed og velvilje til at huse en curlinghal, sagde Mikkel Juul Larsen og fortsatte: 


–  Vi fik anvist denne skønne placering ved Søndersø Hallerne, som jo er tæt ved Nordfyns Gymnasium og Søndersøskolen med mange potentielle unge curlingspillere og dermed et supergodt rekrutteringsgrundlag. Kommunen har støttet kraftigt op om projektet, sørget for den nødvendige lokalplansændring og overdraget grunden på gode vilkår pr. juni 2020. 

Odense Curling Club fejrer i år sit 40 års jubilæum, og udsigterne til en helt ny og dedikeret curlinghal kan derfor ikke komme på et bedre tidspunkt.

Share