Damerne på tavlen – herrerne holder 3. pladsen

Damerne på tavlen – herrerne holder 3. pladsen

Fjerdedagen ved EM i Lillehammer blev en blandet fornøjelse for de danske hold, der begge kunne både ærgre sig og glæde sig over resultaterne.

Herrerne spillede en enkelt kamp mod ubesejrede Skotland. Selvom det på papiret var en meget vanskelig opgave, formåede Team Krause at presse skotteren, og selvom det lignede en afgørelse, da Skotland med en 6-5 føring efter syv ender, stjal tre sten i ottende, nærmede Danmark et umuligt comeback. Med to sten i niende ende var skotternes forspring nede på 9-7, og Team Krause kæmpede for at stjæle to i tiende ende. Det lykkedes desværre kun at score en enkelt, og derfor er Skotland stadig ubesejret i turneringen.

De andre resultater betyder, at der er knivskarp kamp om slutspilspladserne. Skotland har seks sejre, Sverige har fem, og herefter følger fem nationer, der deler tredjepladsen. Ud over Danmark er det Tjekkiet, Italien, Norge og Schweiz. Tyskland følger lige efter med to sejre, inden de tre sidste kampe spilles onsdag og torsdag.

De danske herrer står overfor to af de direkte konkurrenter i onsdagens to kampe, hvor Tyskland er modstander kl. 9 og Schweiz venter i aften kl. 19. Danmarks sidste kamp i Round Robin er torsdag kl. 12 mod Holland.

Damerne har haft en svær start på EM, men tirsdag formiddag lykkedes det at sikre første sejr mod Tjekkiet. Halvvejs gennem kampen var stillingen 3-3, og Team Dupont tog et enkelt point mere i sjette ende. Syvende ende blev afgørende, da det lykkedes at stjæle to, da tjekkerne havde sidste sten, og føringen på 6-3 blev kun kosmetisk ændret til 7-4 i ottende og niende ende, hvorefter tjekkerne tjekkede ud.

I den sene kamp mod Schweiz bragte schweizerne sig i front fra start og udbyggede stille og roligt føringen kampen igennem. Med 4-2 efter femte ende var der stadig håb, men to schweiziske sten i sjette og et schweizisk point trods dansk sidste sten i syvende ende, betød at der skulle satses gevaldigt for Team Dupont i ottende ende. Den endte med et enkelt dansk point, og i niende ende lukkede schweizerne endegyldigt de sidste huller og sikrede sejren med 8-3.

Der er stadig to kampe tilbage for damerne til at hoppe en enkelt plads op i tabellen til den 8. plads, der sikrer en plads i A-gruppen ved næste EM. Onsdag kl. 14 møder vi Estland. og torsdag kl. 8 venter Sverige. Inden de to kampe er Danmark på niendepladsen. Sverige er på en delt andenplads, mens Estland ligger nr. 10.

Share