Herrerne er på 3. pladsen

Herrerne er på 3. pladsen

De danske curlingherrer ligger på tredjepladsen ved EM, mens damerne stadig jagter første sejr.

Mandag blev en rigtig god dag for de danske herrer ved EM i curling i Lillehammer i Norge. Selvtilliden fik et løft med søndagens sene sejr over Norge, og der blev bygget videre mandag middag, hvor Finland blev besejret med 9-3.

Finnerne var presset fra start, men fulgte nogenlunde med, indtil det lykkedes Mikkel Krause og hans tropper at sikre fire danske sten i syvende ende. Så havde Finland fået nok, og 9-3-stillingen blev dermed resultatet.

I den sene kamp mandag aften var det helt tæt. Danmark kom på 1-0, Tjekkiet udlignede, Danmark kom på 2-1, Tjekkiet udlignede og Danmark kom på 3-2. Herefter fulgte to blanke ender, inden Tjekkiet igen udlignede i ottende ende. Danmark tog en enkelt i niende og Tjekkiet udlignede i tiende.

Nu skulle kampbilledet bare fortsætte i kampens ekstra ende – og det gjorde det. Danmark snuppede det nødvendige point og sikrede en helt tæt sejr på 5-4.

De tre sejre sender Danmark op på en øjeblikkelig tredjeplads, som deles med værtsnationen Norge. Skotland er indtil videre ubesejret, mens Sverige har vundet fire af deres fem kampe.

Tirsdag spiller herrerne en enkelt kamp – mod Skotland. En svær opgave, men nogle skal jo være de første til at besejre dem.

For damerne har en bøvlet optakt med skader og sygdom sat sine spor. Men det bliver spillet friskt til i jagten på den første EM-sejr, og den var lige ved at komme, da Team Dupont mandag morgen stod overfor Tyrkiet. Danmark var foran 5-1 efter fire ender, men herefter overtog Tyrkiet styringen af kampen og bragte sog for første gang foran efter 10. ende, der gav dem en enkelt sten og en 7-6 sejr.

I den sene eftermiddagskamp mod Tyskland kom Danmark på hælene allerede efter anden ende. Her tog Tyskland fire sten og bragte sig på 4-1, og dermed var Madeleine Dupont og resten af holdet nødt til at satse. Tyskerne var for snu og udnyttede situationen til at udbygge føringen, der lød på 10-5 efter ottende ende, der dermed også blev den sidste.

Jagten på første sejr fortsætter for de danske damer, der har to chancer tirsdag. Først mod Tjekkiet kl. 9 og siden mod Schweiz kl. 19.

Share