Damerne klar til VM

Damerne klar til VM

Danmark bliver både repræsenteret ved herrernes og damernes VM dette forår. Det står klart efter sidste uges VM-kvalifikation, hvor damerne sikrede sig en billet efter en stribe meget sikre sejre, et enkelt nederlag – og en playoff-sejr over Norge.

Danmark sluttede på andenpladsen i Round Robin og mødte lørdag morgen Norge, der vandt Round Robin. Mens nordmændene besejrede Danmark i den indledende kamp onsdag, var der dansk revanche lørdag morgen. I en spændende kamp, hvor momentum skiftede flere gange, var Norge foran med 4-3 efter fem ender.

Sjette ende gav dansk udligning, Norge bragte sig igen foran med en enkelt efter syvende, inden Danmark sikrede to sten i ottende ende og kom i front 6-5. I niende ende lykkedes det at stjæle én og komme på 7-5, og i tiende ende måtte nordmændene nøjes med en enkelt sten.

Dermed blev den danske sejr på 7-6, hvilket betyder, at Madeleine Dupont, Mathilde Halse, Denise Dupont og My Larsen sikrede den danske VM-billet. Norge får også en plads ved VM, efter de vandt den sidste playoff-kamp over Letland.

Kvindernes VM spilles fra 19.-27. marts i Canada.

De danske herrer deltog ikke ved VM-kvalen, da de på forhånd havde sikret sig en VM-plads. Herrernes VM spilles 2.-10. april i Las Vegas.

Share