Afgørende dag i VM-kvalen

Afgørende dag i VM-kvalen

Fredag bliver en afgørende dag ved kvindernes VM-kvalifikation i Lohja i Finland. Efter storsejre i de første kampe mod Brasilien og Letland, vandt Danmark uden kamp mod Tjekkiet, og onsdag gjaldt det så Norge. Den kamp endte med et dansk nederlag efter en regulær off-day, og det betyder, at der skal en sejr på bogen i mindst en af fredagens to kampe.

Nøglekampen bliver den tidlige mod Finland, der ligesom Danmark er noteret for tre sejre. Med dansk sejr her, er playoff-pladsen sikret, allerede inden fredagens sene kamp mod Hong Kong. Kampen mod Finland spilles kl. 9 lokal tid – mens mødet med Hong Kong er programsat til kl. 15 lokal tid.

De tre bedste nationer i Round Robin kommer i playoff, hvor nr. 1 og 2 mødes i første kamp. Vinderen er klar til VM, mens taberen får en ny chance mod nr. 3 fra Round Robin – i en direkte og afgørende dyst om den sidste VM-plads.

Stillingen før fredagens kampe er:

  1. Norge, 5k, 5s
  2. Danmark, 4k, 3s
  3. Letland, 4k, 3s
  4. Finland 5k, 3s
  5. Hong Kong, 5k, 2s
  6. Brasilien, 5k, 0s
  7. Tjekkiet, 4k, 0s

Kampen mellem Danmark og Finland er eneste tidlige kamp. Dog noteres Letland for en yderligere sejr, da de står til at møde Tjekkiet, der har trukket sig pga. coronasmitte. I eftermiddagens program står Danmark overfor Hong Kong, mens Brasilien får en skrivebordssejr over Brasilien. Tredje kamp er mellem Norge, der allerede er klar til playoffs, og Letland, der fortsat har mulighederne for at blande sig i top 3.

Share