En glædelig julenyhed fra Team Danmark til dansk curling

En glædelig julenyhed fra Team Danmark til dansk curling

Dansk Curling Forbund har lige her inden jul modtaget den fantastiske nyhed fra Team Danmark, at der igen er bevilget økonomisk støtte til det danske kvindelandshold i curling i 2022-23.

– Der er taget gode initiativer i forbundet med bl.a. etablering af en ny landsholdsstruktur, som er den helt rigtige vej at gå, for den internationale konkurrence bliver skærpet hele tiden. Samtidig viser EM-guldet et spændende potentiale, som vi glæder os til at følge tæt, siger Lars Balle Christensen, sportsdirektør i Team Danmark.

Med det flotte resultat ved EM 2022, har det danske kvindelandshold bevist, at dansk curling er med, hvor vi gerne vil være, i toppen af international elitecurling.

– Kvindelandsholdet har i den grad dedikeret sig til curlingen og udvist et kæmpe engagement og en vilje til at lykkes. Også når det har været svært, og økonomien har været lille. Genoptagelsen af samarbejdet med Team Danmark er fantastisk for spillerne, men vi skal fortsat arbejde videre med at få et stærkere økonomi bag elitearbejdet, siger Henrik Christoffersen, bestyrelsesformand i Dansk Curling Forbund.

Curling er en lille sport i Danmark, og økonomien er lille. Når de danske atleter træder ud på de internationale curlingbaner, møder de fuldtids professionelle curlingspillere, som har hele deres fokus på sporten. Med Team Danmarks støtte får kvindelandsholdet andre muligheder for at deltage i internationale eliteturneringer.

For Dansk Curling Forbund er det en anerkendelse af hele arbejdet med at udvikle en ny struktur for elitesportsarbejdet, som allerede nu begynder at bære frugt gennem samarbejdet med elitecenterleder og fungerende landstræner Ulrik Schmidt.

Nu skal dansk curling videre, og kvindelandsholdet har meldt ud, at de har committet sig til de kommende fire år frem mod Vinter OL 2026.

For mixed doubles curling var der også en god nyhed fra Team Danmark, da Salling Fondene har givet støtte til mixed par-indsatsen.

For yderligere kommentarer, kontakt venligst bestyrelsesformand for Dansk Curling Forbund, Henrik Christoffersen: henrik@curling.dk, tlf. 3120 0497.

Foto: WCF.

Share