Flot 6. plads ved VM

Flot 6. plads ved VM

Danmark sluttede på en 6. plads ved VM, og overordnet set er resultatet mere end tilfredsstillende, siger landsholds coach Ulrik Schmidt, og det flotte VM-resultat giver værdifulde OL-points.

Ved VM 2024 kvalificerede Danmark sig efter round robin-runderne til slutspillet, hvor de møder Italien, der er særdeles godt spillende. Selvom Team Dupont med Madeleine Dupont, My Larsen, Denise Dupont, Mathilde Halse og Jasmin Lander lægger en rigtig god indsats i kampen mod Italien, kommer Team Constantini foran og Danmark får ikke helt indhentet det og taber 4-7. Derved nåede holdet ikke i semifinalen, men det har været et forrygende VM og holdet har fået vigtige point med, der skal være med til at kvalificere Danmark til OL i 2026.

Efter VM-kampen mod Italien vurderede Ulrik Schmidt:

“- Indsatsen i kampen var rigtig god. Første halvleg er helt lige og anden halvleg har vi lidt flere missere end dem. Det bliver udslagsgivende … Alligevel vi har chancerne og det er ikke meget der skal til, for at vi vinder kampen.

Vi spiller imod et rigtig godt spillende hold, som er fuldtidsspillere og har massiv funding op i mod OL i Italien i 2026.

De har i år spillet rigtig mange kampe mod de bedste hold i de bedste turneringer, hvilket vi ikke har. Dels på grund af funding, dels pga. at der skal være tid til arbejde/skole.

Og så har Madeleine født en dejlig dreng i januar, og vi har kæmpet med skader, så forberedelserne har ikke været optimale.

Overordnet set er resultatet mere end tilfredsstillende. Det giver værdifulde OL points og der er meget at bygge på frem i mod næste EM og VM.”

På Livescores kan du se alle resultater fra damernes VM 2024, der blev spillet i Sydney, Canada.

World Women’s Curling Championships Sydney 2024

Fotos: World Curling.

Share