Damernes Verdensmesterskaber aflyst

Dansk Curling Forbund er netop blevet orienteret om, at damernes verdensmesterskaber er blevet aflyst, af hensyn til at stoppe spredningen af Coronavirus, Covid-19. Udmeldingen er kommet i en officiel nyhed fra verdensforbundet den 12. marts 2020, kun to dage før mesterskabernes begyndelse.

Som tidligere oplyst, så er vores damelandshold allerede taget afsted og befinder sig lige nu i Prince George, Britisk Columbia, Canada, hvor verdensmesterskaberne skulle afholdes.

Vores damelandshold er rejst langt for at deltage i verdensmesterskaberne, så det er selvfølgelig en mavepuster, at der kommer en aflysning så tæt på åbningen af verdensmesterskaberne“, udtaler formand for Dansk Curling Forbund Henrik Christoffersen, men understreger at beslutningen er den helt rigtige.

World Curling Federation er i tæt dialog med WHO og de lokale myndigheder, og hvis de vurderer, at der er en sikkerhedsrisiko for vores spillere, så bakker vi 100% op om beslutningen om at aflyse VM. Kampe og turneringer kan være vigtige, men aldrig vigtigere end vores spilleres sikkerhed og helbred“, tilføjer han.

Det er endnu uvist hvor længe spillerne er nødsaget til at blive i Canada, med DCuF arbejder på en løsning der kan bringe spillerne hjem førend den oprindelige returrejsedato, den 23. marts 2020.

Det er endnu uvist, om henholdsvis Mixed Doubles- og Senior Verdensmesterskaberne, som begge er sat til at blive spillet i Kelowna, British Columbia, Canada, bliver gennemført eller aflyst.

Skulle der være nogen spørgsmål i forhold til ovenstående, kan formand for Dansk Curling Forbund, Henrik Christoffersen kontaktes via e-mail henrik@curling.dk eller telefon 31200497.

Udmeldingen fra World Curling Federation kan læses ved at klikke her

Share