Herrernes verdensmesterskaber aflyst

Lige som det er lykkedes at få vores damelandshold ombord på fly, hjem fra de aflyste verdensmesterskaber i dame curling, er Dansk Curling Forbund netop blvet orienteret om, at også herrernes verdensmesterskaber er blevet aflyst, af hensyn til at stoppe spredningen af Coronavirus, Covid-19.

I modsætning til damelandsholdet, nåede herrelandsholdet heldigvis ikke at tage afsted, da verdensmesterskaberne i herre curling først skulle åbne den 28. marts 2020, i Glasgow.

Ligesom aflysningen af verdensmesterskaberne i damecurlig, så er det super ærgerligt. Både vores dame- og herrelandshold har forberedt sig rigtig godt og glædet sig til til at deltage i verdensmesterskaberne“, oplyser formand for Dansk Curling Forbund, Henrik Christoffersen, og tilføjer, “Vores holdning til spillernes sikkerhed og efterlevelse af myndighedernes opfordringer, har ikke ændret sig siden damernes VM blev aflyst. Spillernes sikkerhed er fortsat det absolut vigtigste for os, og derfor bakker vi naturligvis fortsat op om beslutningerne fra World Curling Federation“.

Dansk Curling Forbund valgte allerede den 11. marts 2020, i forlængelse af Regeringens pressemøde om udviklingen ift. Covid-19, at aflyse samtlige af forbundets turneringer, mesterskaber og kvalifikationer, resten af sæsonen.

Det giver selvfølgelig nogle praktiske udfordringer, når vi aflyser eller flytter forskellige aktiviteter, men vi vil hellere have udfordringer ift. praktik, fremfor potentielt flere smittede” udtaler Henrik Christoffersen og gør samtidig opmærksom på, at forbundets generalforsamling 10. maj 2020, fortsat hverken er aflyst eller flyttet. “Vi afventer foreløbig effekten af Regeringens tiltag og situationens generelle udvikling. Hvis ikke myndighederne finder det sikkert, at vi mødes til vores generalforsamling, så vil vi naturligvis også flytte denne til et senere tidspunkt” afslutter han.

Skulle der være nogen spørgsmål i forhold til ovenstående, kan formand for Dansk Curling Forbund, Henrik Christoffersen kontaktes via e-mail henrik@curling.dk eller telefon 31200497.

Udmeldingen fra World Curling Federation om aflysningen af herrernes verdensmesterskaber, kan læses her.

Share