Gyser-åbning ved herrernes VM

Gyser-åbning ved herrernes VM

Herre-VM 2021 – 1. RUNDE

DANMARK – NORGE 6-7*
(0-0, 0-2, 2-0, 0-2, 1-0, 0-1, 0-0, 0-1, 2-0, 1-0, 1-1)
Mikkel Krause, Tobias Thune, Mads Nørgaard, Kasper Wiksteen
(alt. Oliver Søe – træner: Kenneth Hertsdahl)

Det blev lidt af en gyser, da Danmark åbnede herrernes VM i Canada med en kamp mod Norge. Nordmændene var favoritter i forvejen og har voldt Danmark store problemer i de seneste 10 år, hvor det kun er blevet til to danske sejre i 14 forsøg. Åbningskampen ved VM blev igen til et dansk nederlag, men første efter en ekstra ende, der blev en realitet da Danmark stjal et point fra nordmændene i 10. ende.

Generelt var det en meget lovende og opløftende dansk indsats, da det nye landshold for første gang nogensinde stod i en officiel kamp. Den norske modstander er tilgengæld bundrutineret og det kunne med mellemrum ses i nogle af de helt skarpe situationer af kampene.

Efter en blank første ende bragte nordmændene sig foran med to, inden Danmark udlignede. Og det blev billedet på kampen – nordmændene trak lidt fra – Danmark halede ind – og så videre. Det danske hold spillede stabilt, men små afgørende udsving gjorde forskellene på de enkelte ender, hvor det til tider var fremragende – andre gange med en smule usikkerhed i VM-rammerne.

Selvom kampene mellem Danmark og Norge ofte er jævnbyrdige, så tager nordmændene næsten altid det sidste strå, og sådan så det også ud til at være denne gang. Danmark var nede med 6-3 efter ottende ende, men med en stærkt fokuseret niende ende, der gav to point var der lagt op til en sidste ende, hvor nordmændene bare skulle køre føringen hjem med sidste sten. Sådan skulle det dog ikke gå, for her stjal Danmark det ene point og tvang kampen ud i en ekstra ende. 

Her lykkedes det dog ikke for alvor at true nordmændene, der med stor sikkerhed satte den afsluttende stil lige dér hvor den ikke kunne sidde mere præcist.

Hvis nederlag kan være ærefulde, så var det bestemt sådan et af slagsen mod Norge. Nu venter en vanskelig kamp mod Skotland i nat kl. 03 og et møde med værtsnationen Canada lørdag kl. 17. Begge kampe mod to af de absolutte forhåndsfavoritter, så der skal noget ekstraordinært til, hvis det skal lykkes at få sejre ud af de kampe. Til gengæld er der udsigt til curling på absolut topniveau, hvor det danske hold om ikke andet bliver testet til det yderste og for alvor kan finde sig tilrette i den nye formation og på den canadiske VM-is.


Share