Curling på vej til at blive dansk nationalsport

Curling på vej til at blive dansk nationalsport

Dansk curling kan med stolthed sende sit herrehold i kamp ved VM i curling i Canada i morgen. Og selvom mange af de øvrige lande stiller med fuldtidsprofessionelle spillere, mens det danske er et rent amatørhold, kan Danmark prale af en helt særlig status.

Dansk curling står nemlig ikke tilbage for de største sportsgrene herhjemme, når det kommer til tilskueropbakning. Derfor sigter Dansk Curling Forbund nu mod, at forbundet opnår samme opmærksomhed, støtte samt sponsor- og tv-indtægter som de mest udbredte idrætsformer.

Samme tilskuertal som fodbold og håndbold

– Lige nu skal man lede lidt længe for at finde vores sportsgren på tv, i medierne, i diverse støtteordninger og øvrige satsninger. Det mener vi ikke er rimeligt, når vi ser på, at vi har et stort set identisk tilskuertal med både fodbold og håndbold i indeværende år. Den position vil vi selvfølgelig gerne kapitalisere på, så vi kan opnå professionelle tilstande i dansk curling, ligesom vi ser i mange andre af de curlingnationer, vi dyster med til VM, siger Henrik Christoffersen, formand i Dansk Curling Forbund.

Når det kommer til værdsættelse af holdets fans, står dansk curling heller ikke tilbage for de store sportsgrene.

Curlingsten med indbygget nationalmelodi

– Vi har bemærket, at DBU har lanceret en rigtig flot ny trøje til fodboldlandsholdet, hvor lydbølgerne fra nationalsangen er gengivet flere steder. Det er en flot idé, og den falder meget godt i tråd med det arbejde, vi har gjort i Dansk Curling Forbund, for at værdsætte vores trofaste fans, siger Henrik Christoffersen.

Når det danske herrelandshold går på isen til fredagens VM-åbningskamp mod Norge, bliver det derfor med et sæt helt særlige curlingsten.

– Sammen med vores dygtige New Zealandske samarbejdspartner Stone & Scrubber har vi udviklet en curlingsten, der opfylder alle krav, og som registrerer, når den sendes afsted. I samme sekund begynder stenen at afspille ‘Der er et yndigt land’, og det fortsætter den med, indtil den igen ligger stille, siger Henrik Christoffersen.

På den måde er de danske fans med i Canada, og deres store betydning får bare en lille smule af den anerkendelse, de fortjener.

Den nye curlingsten skal endeligt godkendes af det internationale curlingforbund senere i dag, 1. april. Bliver den godkendt, kan du nyde både synet og lyden i morgen kl. 17, når Danmark møder Norge.

Share