Hviledag inden hektisk OL-afslutning

Hviledag inden hektisk OL-afslutning

De danske curlingherrer kan onsdag holde sig i ro og forberede sig på en hektisk afslutning på OL-kvalifikationen i Leeuwarden i Holland. Efter nederlag til endnu ubesejrede Norge tirsdag, er Danmark nemlig oversidder i onsdagens kampplan.

Tirsdagens kamp mod Norge blev nøjagtigt så vanskelig, som man i forvejen kunne forvente. Nordmændene var hele tiden et skridt foran, og hver gang nordmændene nuppede to sten, måtte Danmark nøjes med en enkelt. I femte ende lykkedes det dog Team Krause at bryde mønstret og stjæle en enkelt fra nordmændene, der således var foran 4-3 halvvejs.

Herefter fulgtes holdene ad med en norsk i sjette, en dansk i syvende og en norsk i ottende, og først i niende ende skete det, der endte med at blive afgørende, da Norge stjal en enkelt og bragte sig på 7-4.

Team Krause forsøgte at bygge et mirakel op i tiende ende, men det stod tidligt klart, at det ikke ville lykkes, og derfor blev slutresultatet ved de 7-4.

Efter seks af de otte runder i Round Robin er Norge sikker på at komme i slutspillet og ligger på den førsteplads, der giver direkte adgang til OL med seks sejre af ligeså mange mulige. Herefter følger Italien og Tjekkiet med fire sejre, mens Danmark er på fjerdepladsen med tre sejre. Fjerdepladsen er skillelinjen for, hvilke hold, der går i slutspillet, og der er pres på fra både Japan og Holland der har to sejre for en kamp mindre.

Danmark mangler at møde Tyskland (torsdag kl. 09) og Tjekkiet (torsdag kl. 19).

STILLINGEN

  1. Norge, 6k, 6s
  2. Italien, 5k, 4s
  3. Tjekkiet, 6k, 4s
  4. Danmark, 6k, 3s
  5. Japan, 5k, 2s
  6. Holland, 5k, 2s
  7. Finland, 5k, 1s
  8. Tyskland, 5k, 1s
  9. Korea, 5k, 1s

Resterende kampe:

ONSDAG:
Norge – Finland
Tjekkiet – Italien
Japan – Holland
Korea – Tyskland

TORSDAG:
Danmark – Tyskland
Norge – Holland
Finland – Korea
Italien – Japan

Korea – Holland
Japan – Finland
Tyskland – Italien
Danmark – Tjekkiet

Vinderen af Round Robin er kvalificeret til OL. Herefter spiller nr. 2 mod nr. 3 på fredag, og vinderen er kvalificeret til OL. Taberen af den kamp har en sidste chance i en kamp lørdag mod nr. 4 – igen en kamp, hvor vinderen kvalificerer sig til OL.

Foto: WCF/Celine Stucki

Share