Kan man spille curling i idrætstimerne?

Kan man spille curling i idrætstimerne?

Ja da. I september var idrætsklasserne i 8. og 9. klasse fra Fourfeldtskolen Bohr i Esbjerg på besøg til curlingtræning i Esbjerg Curling Klub i klassernes idrætstimer, og det var fantastisk at se, hvordan de ret hurtigt fangede spillet, godt guidet af træner Thorbjørn Jackholm.

Ugen efter kom også 5. klasser på besøg til to gange træning.

Fourfeldtskolen Bohr er med i et pilotprojekt i Esbjerg Kommune, der åbner børnenes øjne for en bredere vifte af idrætsgrene og dørene til de lokale skoleforeninger.

Som klub er det et fantastisk initiativ, og Esbjerg Curling Klub er super glade for at være med i. Klubben håber, at nogle af de unge får lyst til at komme igen og være med til almindelige træninger.

Bag initiativet står udover idrætsforeninger og Esbjerg Kommune også Esbjerg Idrætsråd og Kommunens Talentidrætsråd og selvfølgelig skolerne.

Idræts-pilotprojekt i Esbjerg Kommune

I en månedstid er idrætsaktiviteter ude i klubberne en del af hverdagen i skolerne. Målet er at bakke op om idrætsaktiviteter og give eleverne en fælles oplevelse og giver børnene mulighed for at prøve en større alsidighed i idræt, end de måske normalt prøver.

Kommunens pilotprojektet kører fra uge 34-41 og udover curling har idrætsklasserne været til tennis, squash og golf. Eleverne har selv været med til at vælge, hvilke idrætsgrene de gerne ville prøve, og det er super spændende, at de valgte curling til.

Formålet med projektet er at teste forskellige modeller for, hvordan idrætsforeninger og skoler sammen kan involvere børn og unge i idræt og bevægelse. Et rigtig vigtigt initiativ, som både Esbjerg Curling Klub og Dansk Curling Forbund gerne vil bakke op om.

Vil du høre mere om skolecurling i Esbjerg Curling Klub, kan du kontakte klubben på: formand@esbjergcurling.dk

Fotos: DCuF.

Share