Team Lene Nielsen stopper som hold

Det nyligt overståede VM i Beijing endte med en sidsteplads og for få OL points til at kvalificere Danmark direkte til OL. Selvom holdet var tæt på flere sejre, manglede det sidste. Det skyldes mange faktorer. De to væsentlige har været, at det har været en udfordring at fusionere to hold på kort tid og at de mange skader har gjort det umuligt at træne i det omfang der har været behov for i bestræbelserne på at præstere på højeste niveau til et VM.

Med udgangspunkt heri og at de ofre der skal lægges for at nå målet har Lene Nielsen, Charlotte Clemmensen og Stephanie Risdal besluttet ikke at forfølge drømmen om at deltage i OL 2018.

Lene Nielsen har igennem lang tid domineret dansk kvindecurling og opnået flotte resultater med en bronzemedalje til EM, en 4. plads til VM og en 6. plads til OL som bedste resultater. En hofteskade med efterfølgende operation har vist sig at være svær at komme sig ovenpå og Lene har forståeligt nok prioriteret sit helbred.

Charlotte Clemmensen og Stephanie Risdal har ikke følt, at de kunne afsætte den nødvendige tid til en travl OL sæson. Heldigvis er de stadig unge og talentfulde og det er håbet at de blive i curlingsporten og måske på et senere tidspunkt vælger at forfølge drømmen om internationale medaljer.

De 2 resterende spillere på holdet – Denise Dupont og Madeleine Dupont – er gået i gang med at danne et hold, som kan kvalificere Danmark til OL gennem OL turneringen den 5.-10. december i Pilzen, hvor 8 lande spiller om de 2 sidste pladser.

Ulrik Schmidt
Sportschef

Share