Herrelandsholdet klar til VM

Herrelandsholdet klar til VM

2. april sættes første sten ved herrernes VM 2021, der afholdes i Canada. For det danske hold bliver det en anderledes oplevelse – ikke kun pga. coronarestriktioner og særlige forhold, der følger pandemien.

Det danske hold er nemlig sammensat på en ny måde denne gang. En lang tradition, hvor enkelthold dyster mod hinanden i en dansk VM-kvalifikation, er det denne gang landstræner Kenneth Rifbjerg Hertsdahl, der har udpeget de fem spillere, der skal over det store Atlanterhav.

Den danske VM-kvalifikation i december blev således afbrudt pga. coronasmitte, og efterfølgende valgte de to hold, Team Krause og Team Thune, at trække sig. Samtidig meldte alle spillerne sig klar til, at landstræneren i stedet kunne udtage den trup, han mener kan udgøre den bedste samlede helhed.

– Det har været en nærmest umulig opgave, for vi har otte spillere, der alle sammen er gode nok. De har alle et rigtig højt niveau, og derfor har det først og fremmest handlet om at finde den kombination af spillere, som jeg havde den rigtige fornemmelse af, og som kan dække bedst af for hinanden i tilfælde af skader eller sygdom, siger Kenneth Rifbjerg Hertsdahl.

Danmark er på tiendepladsen på verdensranglisten, og herrerne vil gøre deres bedste for at slutte bedre end det. Men det er næppe nogen hemmelighed, at det bliver en stor opgave, der venter. Årets VM består af hele 14 hold, og alle vil benhårdt jagte at slutte blandt de 6 bedste, fordi det udløser en billet til OL i Beijing 2022.

– Med et helt nyt hold på isen har vi ikke haft så lang tid til at forberede os. Spiller for spiller er vi gode nok til at levere et rigtig godt resultat, men der er mange spørgsmålstegn, som vi først får besvaret, når vi er derovre. Vi går efter en plads blandt de 8 bedste, men hvis alt flasker sig for os, så må vi gerne drømme om at komme blandt de 6, der kvalificerer sig direkte til OL. Der skal noget helt ekstraordinært til, hvis det skal lykkes, men der er før sket små sensationer i sportens verden.

Den danske VM-trup består af følgende fem spillere:

Mikkel Krause
Tobias Thune
Mads Nørgaard
Kasper Wiksten
Oliver Søe

Det danske hold tager afsted 25. marts, og efter ankomsten i Calgary venter 7 dages isolation på eneværelser, inden VM åbner 2. april.

Share