USA gjorde kort proces

USA gjorde kort proces

Det begyndte ellers lovende for de danske curlingherrer, der sent torsdag mødte USA ved VM i Canada. Men en sjette ende, hvor intet lykkedes for Danmark, kostede et tidligt nederlag mod de amerikanske favoritter. 

Op til kampen var Tobias Thune utilpas, men i håb om at hans tilstand blev bedre, spillede han som treer, mens Krause var firer, og Wiksten og Nørgaard var etter og toer.

Amerikanerne havde sidste sten i første ende, men Danmark pressede dem til at blanke enden, og herefter stjal Danmark en enkelt i anden ende. Krause, Thune, Nørgaard og Wiksten spillede fokuseret og klogt, og selvom amerikanerne tog to sten i tredje ende, havde man en fornemmelse af, at der var god energi og gode muligheder i det danske spil.

Fjerde ende fik desværre vendt op og ned på tingene, da USA stjal to point, og så var det pludselig 4-1 til amerikanerne, og et dansk hold, som skulle ud og levere en god femte ende. Desværre var Tobias Thunes tilstand ikke blevet forbedret, og han måtte lade sig erstatte af Oliver Søe, der kom ind som etter, mens Wiksten blev toer og Nørgaard treer.

Det skabte dog ikke mere uro i geledderne end at Danmark fik hentet en enkelt sten i femte ende, og mulighederne i kampen var stadig til at få øje på. 

Sjette ende gik imidlertid langt fra Danmarks vej, og selvom vi kæmpede for at blande os mellem de mange amerikanske sten i huset, lykkedes det den amerikanske skipper John Shuster at rydde ud i de røde med sin sidste sten, og dermed sikrede han fire amerikanske point.

Så var der for alvor pres på Danmark inden syvende ende, men de rutinerede amerikanere fik gjort det svært for Danmark, og selvom der var muligheder for tre eller fire danske sten frem til afslutningen af enden, så lykkedes det kun at tage en enkelt.

Bagud 8-3 og med amerikansk fordel af sidste sten i ottende ende, valgte danskerne derfor at sige tak for kampen – efter en kamp, hvor vi langt henad vejen var tættere på end cifrene antyder, men hvor amerikanerne lykkedes med deres taktik med at fylde mange sten i huset og med at lade de små marginaler afgøre hver enkelt ende.

Inden sidste dag i grundspillet er Danmark på en 11. plads. Nu venter kampe mod Italien og RCF – i bedste fald kan vi med to sejre slutte på niendepladsen. Omvendt kan alle tre hold, der ligger under os, overhale os. Så der er både stolthed, ære og placeringer at spille for i de sidste kampe, hvor vi hverken kan nå de direkte OL-billetter eller ottendepladsen, men hvor vi skal kæmpe for at forsvare vores aktuelle 10. plads på verdensranglisten. 

Share