Jagten på OL-billetter

Jagten på OL-billetter

Jasmin Lander og Henrik Holtermann vil i den kommende uge kæmpe for at sikre yderligere OL-billetter til Danmark. Det er nemlig stadig muligt for den danske Mixed Double at sikre billet til OL i Beijing i februar, men det kræver en forrygende uge i Leeuwarden i Holland.

Lander/Holtermann er landet i indledende pulje med Australien, Tyskland, Ungarn, Rusland, Spanien og Tyrkiet. Alle møder alle, og vinderen af puljen sikrer billet til en afgørende kvalifikationskamp mod nr. 2 eller 3 fra egen eller modsatte pulje. Skulle Danmark blive nr. 2 eller 3 i den indledende pulje, venter først en kamp mod nr. 2 eller 3 fra modsatte pulje, og ender det med en sejr, venter en afgørende kamp om OL-kval mod vinderen af den modsatte pulje.

Den modsatte pulje består af Estland, Finland, Japan, Korea, Letland, New Zealand og USA.

En enkelt af Danmarks indledende kampe streames på The Curling Channnel. Det samme gælder de afgørende kvalifikationskampe, hvor vi krydser fingre for dansk deltagelse.

Jasmin Lander og Henrik Holtermanns kampprogram ser således ud:

Søndag 5.12. 12:30 Tyrkiet – Danmark
Søndag 5.12. 19:30 Danmark – Tyskland
Mandag 6.12. 14:30 Rusland – Danmark (LIVE, THE CURLING CHANNEL)
Tirsdag 7.12. 09:00 Australien – Danmark
Tirsdag 7.12. 16:00 Danmark – Spanien
Onsdag 8.12. 19:00 Ungarn – Danmark
Torsdag 9.12. 09:00 Play-off
Torsdag 9.12. 15:00 Play-off
Torsdag 9.12. 18:00 Play-off

Fra den 11. december spilles afgørende OL-kval for herrer og damer. Da de danske damer allerede er kvalificeret til OL, er det kun i herrernes kval-turnering, at der er dansk deltagelse. Her er modstanderne Tjekkiet, Finland, Tyskland, Italien, Japan, Korea, Holland og Norge. Vinderen af herrernes Round Robin vil kvalificere sig til OL. Nr. 2 og 3 mødes i en direkte kamp om en OL-billet, og taberen af denne kamp møder nr. 4 fra Round Robin om den tredje og sidste billet.

Share